reklama

Suroviny

  • 4 kuřecí stehenní řízky bez kůže a kostí
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 1 šalotka, nasekaná najemno
  • 1 špetka sušené chilli
  • 2 lžíce rybí omáčka
  • 1 limeta, vymačkaná šťáva
  • 1 hrst koriandr, nasekaný + navíc na ozdobu
  • 1 hrst máta nasekaná + navíc na ozdobu
  • 1 hrst petrželka nasekaná + navíc na ozdobu
  • 4 hlávky čekanka
  • 1 červená chilli paprička, nakrájená na plátky, na ozdobu

Postup přípravy

  • KROK 1

    Kuřecí stehenní řízky nakrájejte na malé kousky, až budou připomínat hrubě mleté maso. Zahřejte wok na vysokou teplotu. Když je rozpálený, přidejte olej, kuřecí maso a šalotku. Neustále míchejte a opékejte asi 5 minut, až je kuře propečené, ale ne hnědé. Poté vmíchejte 1 lžičku vody, sušené chilli a rybí omáčku. Vařte ještě 2 minuty. Sundejte z plotny, přelijte limetovou šťávou a nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Před podáváním vmíchejte ke kuřecím kouskům nasekané bylinky. Čekanku rozdělte na jednotlivé listy (budete jich potřebovat asi 20) a rozložte na servírovací talíře. Do každého listu vložte 1-2 polévkové lžíce kuřecí směsi a posypejte dalšími nasekanými bylinkami a nakrájenými čerstvými chilli papričkami.

reklama
reklama
reklama
reklama