Jednoduché thajské kuřecí kousky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 20 porcí předkrmu
Přejít na suroviny
- 4 kuřecí stehenní řízkybez kůže a kostí
- 2 lžíce rostlinný olej
- 1 šalotkanasekaná najemno
- 1 špetka sušené chilli
- 2 lžíce rybí omáčka
- 1 limetavymačkaná šťáva
- 1 hrst koriandrnasekaný + navíc na ozdobu
- 1 hrst mátanasekaná + navíc na ozdobu
- 1 hrst petrželkanasekaná + navíc na ozdobu
- 4 hlávky čekanka
- 1 červená chilli papričkanakrájená na plátky, na ozdobu
- kcal36
- tuky2g
- nasycené0g
- sacharidy0g
- cukry0g
- vláknina0g
- proteín5g
- sůl0.35g
Postup přípravy
krok 1
Kuřecí stehenní řízky nakrájejte na malé kousky, až budou připomínat hrubě mleté maso. Zahřejte wok na vysokou teplotu. Když je rozpálený, přidejte olej, kuřecí maso a šalotku. Neustále míchejte a opékejte asi 5 minut, až je kuře propečené, ale ne hnědé. Poté vmíchejte 1 lžičku vody, sušené chilli a rybí omáčku. Vařte ještě 2 minuty. Sundejte z plotny, přelijte limetovou šťávou a nechte vychladnout.
krok 2
Před podáváním vmíchejte ke kuřecím kouskům nasekané bylinky. Čekanku rozdělte na jednotlivé listy (budete jich potřebovat asi 20) a rozložte na servírovací talíře. Do každého listu vložte 1-2 polévkové lžíce kuřecí směsi a posypejte dalšími nasekanými bylinkami a nakrájenými čerstvými chilli papričkami.