Jednoduchý čokoládový dort
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- + chlazení
- Snadné
- Na 10 porcí
Přejít na suroviny
- 150 g hladká mouka
- 30 g kakao
- 2 lžičky kypřicí prášek do pečiva
- 175 g třtinový cukr muscovado
- 175 g máslozměklé + navíc na vymazání forem
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 50 g tmavá čokoládarozpuštěná
Na čokoládový krém
- 200 g máslozměklé
- 200 g moučkový cukr
- 200 g tmavá čokoládarozpuštěná
- kcal646
- tuky41g
- nasycené0g
- sacharidy68.3g
- cukry0g
- vláknina1.4g
- proteín5.2g
- sůl0.97g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180 °C. 2 dortové formy o průměru 20 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
krok 2
Všechny ingredience na dort vložte do mísy kuchyňského robotu a šlehejte dohladka. Pokud je směs příliš tuhá, přidejte 1-2 lžíce vody a znovu prošlehejte.
krok 3
Rozdělte do forem, zarovnejte stěrkou a pečte 20 minut dozlatova. Propečení otestujte špejlí. Nechte 5 minut chladnout ve formě, poté vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
krok 4
V míse vyšlehejte máslo a moučkový cukr do nadýchané pěny, přidejte zchladlou rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte dohladka.
krok 5
Na servírovací podnost či talíř položte jeden korpus, vršek potřete krémem, přiklopte druhým korpusem. Nahoru na dort naneste krém a pomocí stěrky vytvořte ozdobné vlnky a špičky.