reklama

  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 800 g jehněčí plec
  • 1 cibule
    nasekaná na hrubé kousky
  • 4 mrkve
    nakrájené na velké kousky
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 750 ml jehněčí vývar
  • 2 ks bobkový list
  • 1 větvička rozmarýn čerstvý
    nebo špetka sušeného rozmarýnu
  • bramborová kaše
    a zelenina, k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal631
  • tuky41g
  • nasycené16g
  • sacharidy15g
  • cukry9g
  • vláknina5g
  • proteín48g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 160 °C. Mezitím rozehřejte olej ve velké ohnivzdorné nádobě, po dávkách přidejte maso a opékejte na vysoké teplotě po dobu 5 minut, poté veškeré maso vyndejte na talíř.

  • krok 2

    Do zbylého výpeku vsypte cibuli a mrkev a vařte 8–10 minut, dokud nezačnou chytat barvu. Zaprašte mouku a několik minut míchejte. Poté vmíchejte rajčatový protlak a ještě pár minut restujte.

  • krok 3

    Vyndané maso a případnou šťávu vyklopte zpět do hrnce k zelenině a dobře promíchejte. Zalijte vývarem, vsypte bylinky a dobře okořeňte. Přiveďte k varu a poté stáhněte z ohně.

  • krok 4

    Přikryjte pokličkou a dejte péct do trouby na cca 2,5 hodiny, dokud maso nezměkne. Nechte minutu nebo dvě odležet a poté podávejte s kaší a zeleninou. Po vychladnutí lze zbytek guláše zmrazit po dobu až tří měsíců.

reklama
reklama
reklama
reklama