Perfektní bramborová kaše do 30 minut
Připravte tuto hedvábnou kaši jako dokonalou přílohu: její největší předností je, že zůstane pěkně krémová, i když jste při její přípravě ušetřili pár kalorií.
Troubu rozehřejte na 160 °C. Mezitím rozehřejte olej ve velké ohnivzdorné nádobě, po dávkách přidejte maso a opékejte na vysoké teplotě po dobu 5 minut, poté veškeré maso vyndejte na talíř.
Do zbylého výpeku vsypte cibuli a mrkev a vařte 8–10 minut, dokud nezačnou chytat barvu. Zaprašte mouku a několik minut míchejte. Poté vmíchejte rajčatový protlak a ještě pár minut restujte.
Vyndané maso a případnou šťávu vyklopte zpět do hrnce k zelenině a dobře promíchejte. Zalijte vývarem, vsypte bylinky a dobře okořeňte. Přiveďte k varu a poté stáhněte z ohně.
Přikryjte pokličkou a dejte péct do trouby na cca 2,5 hodiny, dokud maso nezměkne. Nechte minutu nebo dvě odležet a poté podávejte s kaší a zeleninou. Po vychladnutí lze zbytek guláše zmrazit po dobu až tří měsíců.