Jednoduchý pampeliškový med
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- more than
Přejít na suroviny
- 365 květů pampelišek
- 2 citrony
- 2 kg krystalového cukru
- kcal8000
- tuky0gs nízkým obsahem
- nasycené0gs nízkým obsahem
- sacharidy2000g
- cukry2000g
- vláknina5g
- proteín3g
- sůl0gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Omyté pampeliškové květy vložte do čtyřlitrového hrnce a přelijte dvěma litry vody. Čtvrt hodiny povařte.
krok 2
Do druhého dne nechte květy louhovat, pak je vymačkejte přes plátno.
krok 3
Do čisté pampeliškové šťávy přidejte citrony (nakrájené na kolečka a zbavené pecek) a cukr.
krok 4
Vařte hodinu až devadesát minut; občas promíchejte zcela čistou, nejlépe pokaždé novou vařečkou.
krok 5
Horké plňte do sklenic, zavíčkujte je a obraťte.