reklama

  • 365 květů pampelišek
  • 2 citrony
  • 2 kg krystalového cukru

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal8000
  • tuky0g
    s nízkým obsahem
  • nasycené0g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy2000g
  • cukry2000g
  • vláknina5g
  • proteín3g
  • sůl0g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Omyté pampeliškové květy vložte do čtyřlitrového hrnce a přelijte dvěma litry vody. Čtvrt hodiny povařte.

  • krok 2

    Do druhého dne nechte květy louhovat, pak je vymačkejte přes plátno.

  • krok 3

    Do čisté pampeliškové šťávy přidejte citrony (nakrájené na kolečka a zbavené pecek) a cukr.

  • krok 4

    Vařte hodinu až devadesát minut; občas promíchejte zcela čistou, nejlépe pokaždé novou vařečkou.

  • krok 5

    Horké plňte do sklenic, zavíčkujte je a obraťte.

reklama
reklama
reklama
reklama