reklama

Suroviny

  • 150 ml marsala, madeira nebo středně sladké sherry
  • 600 g krémový sýr
  • 600 ml smetana ke šlehání
  • 50 g moučkový cukr, prosátý
  • 500 g zázvorové sušenky
  • 400 g maliny

Postup přípravy

  • KROK 1

    50 ml alkoholu dejte do mísy s krémovým sýrem a elektrickým šlehačem vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu a cukr a znovu šlehejte, dokud nezískáte nadýchaný krém.

  • KROK 2

    Pomocí mašlovačky nebo cukrářského štětce potřete zázvorové sušenky trochou zbylého alkoholu. Vyskládejte sušenky potřenou stranou dolů na dortový talíř nebo etažér tak, abyste vytvořili velký kulatý základ ze sušenek. Na sušenky rozetřete na vrstvu krému, do něj vmáčkněte pár malin a opakujte s další vrstvou sušenek. Sušenky do krému mírně přitlačte, aby přilnuly. Vrstvy opakujte a zakončete čtvrtou vrstvou krému a malin. Zakryjte obrácenou velkou mísou nebo velmi volně potravinářskou fólií a uložte do lednice do chvíle, kdy budete připraveni k podávání. Je dobrý po 2 hodinách, ale dá se udělat i den předem. Před podávání posypte drcenou sušenkou.

reklama
reklama
reklama
reklama