reklama

Suroviny

  • 400 g jehněčí maso, mleté
  • 1 malá červená cibule, ½ nastrouhaná, ½ nakrájená na tenké plátky
  • hrst petrželka, nahrubo nasekaná
  • hrst máta, nahrubo nasekaná
  • 1 lžička olivový olej
  • 3 lžíce majonéza
  • 2 ks uvařená řepa, nadrobno nakrájená
  • 4 ks houska
  • několik hrstí řeřicha

Postup přípravy

  • KROK 1

    Jehněčí maso, nastrouhanou cibuli, petrželku a mátu smíchejte v misce s trochou soli a pepře. Poté směs rozdělte na 4 části a vytvarujte z nich 4 burgery.

  • KROK 2

    Rozpalte pánev, potřete hamburgery olejem a opékejte je 5 až 6 minut z každé strany, aby byly pořádně propečené.

  • KROK 3

    Mezitím smíchejte majonézu s červenou řepou, lehce osolte a opepřete. Každou housku naplňte trochou řeřichy, burgerem, trochou majonézy s řepou a několika plátky cibule. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama