reklama

  • 400 g jehněčí maso
    mleté
  • 1 malá červená cibule
    ½ nastrouhaná, ½ nakrájená na tenké plátky
  • hrst petrželka
    nahrubo nasekaná
  • hrst máta
    nahrubo nasekaná
  • 1 lžička olivový olej
  • 3 lžíce majonéza
  • 2 ks uvařená řepa
    nadrobno nakrájená
  • 4 ks houska
  • několik hrstí řeřicha

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal490
  • tuky32g
  • nasycené9g
  • sacharidy25g
  • cukry4g
  • vláknina2g
  • proteín25g
  • sůl1.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Jehněčí maso, nastrouhanou cibuli, petrželku a mátu smíchejte v misce s trochou soli a pepře. Poté směs rozdělte na 4 části a vytvarujte z nich 4 burgery.

  • krok 2

    Rozpalte pánev, potřete hamburgery olejem a opékejte je 5 až 6 minut z každé strany, aby byly pořádně propečené.

  • krok 3

    Mezitím smíchejte majonézu s červenou řepou, lehce osolte a opepřete. Každou housku naplňte trochou řeřichy, burgerem, trochou majonézy s řepou a několika plátky cibule. Ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama