Jehněčí burgery s mátou a majonézou s červenou řepou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g jehněčí maso, mleté
- 1 malá červená cibule, ½ nastrouhaná, ½ nakrájená na tenké plátky
- hrst petrželka, nahrubo nasekaná
- hrst máta, nahrubo nasekaná
- 1 lžička olivový olej
- 3 lžíce majonéza
- 2 ks uvařená řepa, nadrobno nakrájená
- 4 ks houska
- několik hrstí řeřicha
Postup přípravy
- KROK 1
Jehněčí maso, nastrouhanou cibuli, petrželku a mátu smíchejte v misce s trochou soli a pepře. Poté směs rozdělte na 4 části a vytvarujte z nich 4 burgery.
- KROK 2
Rozpalte pánev, potřete hamburgery olejem a opékejte je 5 až 6 minut z každé strany, aby byly pořádně propečené.
- KROK 3
Mezitím smíchejte majonézu s červenou řepou, lehce osolte a opepřete. Každou housku naplňte trochou řeřichy, burgerem, trochou majonézy s řepou a několika plátky cibule. Ihned podávejte.