Jehněčí hřebínek s novými bramborami a tymiánem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 1 jehněčí hřebínek (kotlety v celku), udělejte na něm zářezy až k okraji kotlet
- 2 lžíce rostlinný olej
- 1 ks cibule, nadrobno nakrájená
- 400 g nové brambory, nakrájené na plátky
- ½ svazku tymián, několik snítek si nechte na ozdobu
- 3 stroužky česnek, nadrobno nakrájený
- 200 ml kuřecí nebo jehněčí vývar (pokud možno čerstvý)
- chřest, k podávání (nemusí být)
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 160 až 180 °C. Rozehřejte malý pekáč (určený na sporák i do trouby), jehněčí maso potřete 1 lžící oleje a lehce osolte mořskou solí. Vložte maso do pekáčku kůží dolů a počkejte, dokud kůže nezhnědne. Poté ho opečte po celém povrchu. Přesuňte na talíř.
- KROK 2
Do pekáčku dejte cibuli a restujte ji asi 10 minut, dokud nezměkne. Přimíchejte brambory, tymián, česnek i vývar a vše stlačte lžící. Navrch položte jehněčí maso a pečte v troubě 25 až 30 minut, dokud brambory nezměknou a jehněčí maso nebude propečené podle vašich představ.
- KROK 3
Obsah pekáčku nechte asi 10 minut odpočívat pod fólií. Jehněčí hřebínek nakrájejte na jednotlivé kotlety a posypte je snítkami tymiánu. Podávejte se lžící brambor a pokud chcete, také můžete přidat uvařený chřest.