reklama

  • 1 jehněčí hřebínek (kotlety v celku)
    udělejte na něm zářezy až k okraji kotlet
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 1 ks cibule
    nadrobno nakrájená
  • 400 g nové brambory
    nakrájené na plátky
  • ½ svazku tymián
    několik snítek si nechte na ozdobu
  • 3 stroužky česnek
    nadrobno nakrájený
  • 200 ml kuřecí nebo jehněčí vývar
    (pokud možno čerstvý)
  • chřest
    k podávání (nemusí být)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal613
  • tuky24g
  • nasycené7g
  • sacharidy63g
  • cukry8g
  • vláknina7g
  • proteín37g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 160 až 180 °C. Rozehřejte malý pekáč (určený na sporák i do trouby), jehněčí maso potřete 1 lžící oleje a lehce osolte mořskou solí. Vložte maso do pekáčku kůží dolů a počkejte, dokud kůže nezhnědne. Poté ho opečte po celém povrchu. Přesuňte na talíř.

  • krok 2

    Do pekáčku dejte cibuli a restujte ji asi 10 minut, dokud nezměkne. Přimíchejte brambory, tymián, česnek i vývar a vše stlačte lžící. Navrch položte jehněčí maso a pečte v troubě 25 až 30 minut, dokud brambory nezměknou a jehněčí maso nebude propečené podle vašich představ.

  • krok 3

    Obsah pekáčku nechte asi 10 minut odpočívat pod fólií. Jehněčí hřebínek nakrájejte na jednotlivé kotlety a posypte je snítkami tymiánu. Podávejte se lžící brambor a pokud chcete, také můžete přidat uvařený chřest.

reklama
reklama
reklama
reklama