reklama

  • ½ ks citron
    šťáva
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 stroužek česnek
    rozmačkaný
  • 600 g jehněčí kýta
    nakrájená na kostky

Na salát

  • 4 ks velká rajčata
    nakrájená na kousky
  • 1 ks okurka
    nakrájená na kousky
  • velká hrst černé olivy
    nahrubo nasekané
  • 200 g feta sýr
    rozdrobený
  • 1 svazek máta
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal495
  • tuky36g
  • nasycené16g
  • sacharidy5g
  • cukry4g
  • vláknina2g
  • proteín38g
  • sůl2.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na marinádu v míse smíchejte citronovou šťávu, olivový olej a česnek. Polovinu přelijte do džbánku a dejte stranou na později. Do mísy přidejte jehněčí maso, promíchejte v marinádě, aby se obalilo, a poté navlékněte na 8 špejlí. (Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je před použitím alespoň na 30 minut do vody.) Přebytečnou marinádu slijte a nechte špízy 10 minut odstát.

  • krok 2

    Mezitím si připravte salát. Smíchejte všechny ingredience kromě máty a přelijte je odloženou částí marinády z citronové šťávy, oleje a česneku.

  • krok 3

    Rozpalte pánev a jehněčí maso opékejte 8 minut, přičemž ho každých pár minut otočte, aby se pořádně propeklo. Do salátu vmíchejte mátu a ihned podávejte společně s kebabem.

reklama
reklama
reklama
reklama