Kuskusový salát
Čtyři snadné kroky vedou k dokonalému letnímu salátu z kuskusu.
Na marinádu v míse smíchejte citronovou šťávu, olivový olej a česnek. Polovinu přelijte do džbánku a dejte stranou na později. Do mísy přidejte jehněčí maso, promíchejte v marinádě, aby se obalilo, a poté navlékněte na 8 špejlí. (Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je před použitím alespoň na 30 minut do vody.) Přebytečnou marinádu slijte a nechte špízy 10 minut odstát.
Mezitím si připravte salát. Smíchejte všechny ingredience kromě máty a přelijte je odloženou částí marinády z citronové šťávy, oleje a česneku.
Rozpalte pánev a jehněčí maso opékejte 8 minut, přičemž ho každých pár minut otočte, aby se pořádně propeklo. Do salátu vmíchejte mátu a ihned podávejte společně s kebabem.