Cuketový salát s rukolou, fetou a mátou
Pouhé čtyři ingredience a deset minut je vše, co potřebujete k přípravě tohoto chutného zeleného salátu ve středomořském stylu, který se hodí k mnoha hlavním chodům jako extra porce vitamínů a minerálů.
Rozpalte gril na mírný plamen. Jogurt a mátovou omáčku smíchejte dohromady a poté směs rozdělte napůl. Do jedné poloviny jogurtové směsi vmíchejte kmín a poté jí přelijte kostičky nakrájeného jehněčího masa. Důkladně promíchejte, aby se maso obalilo a dobře okořenilo.
Jehněčí maso napichujte na špejle (dohromady budete mít 4 špízy) střídavě s kousky cibule a poté položte na mřížku grilu. Špízy grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud není jehněčí maso propečené a cibule nezačne hnědnout.
Pita chleba ohřejte v toustovači po dobu 1-2 minut a rozkrojte. Poté je naplňte jehněčím masem, cibulí a hlávkovým salátem a pro podávání pokapejte zbývajícím mátovým jogurtem.