reklama

  • 150ml přírodní jogurt
  • 1 ½ lžíce mátová omáčka
  • 1 lžička mletý kmín
  • 300g libové jehněčí maso
    nakrájené na kostky
  • 1/2 malá cibule
    nakrájená na velké kousky
  • 2 velký pita chleba
  • 2 hrsti salát
    nasekaný
  • dřevěné špejle na špízy

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal538
  • tuky15g
  • nasycené7g
  • sacharidy62g
  • cukry11g
  • vláknina3g
  • proteín43g
  • sůl1.68g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril na mírný plamen. Jogurt a mátovou omáčku smíchejte dohromady a poté směs rozdělte napůl. Do jedné poloviny jogurtové směsi vmíchejte kmín a poté jí přelijte kostičky nakrájeného jehněčího masa. Důkladně promíchejte, aby se maso obalilo a dobře okořenilo.

  • krok 2

    Jehněčí maso napichujte na špejle (dohromady budete mít 4 špízy) střídavě s kousky cibule a poté položte na mřížku grilu. Špízy grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud není jehněčí maso propečené a cibule nezačne hnědnout.

  • krok 3

    Pita chleba ohřejte v toustovači po dobu 1-2 minut a rozkrojte. Poté je naplňte jehněčím masem, cibulí a hlávkovým salátem a pro podávání pokapejte zbývajícím mátovým jogurtem.

reklama
reklama
reklama
reklama