reklama

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekaných lístků tymiánu
  • 4 jehněčí kotlety
  • 2 malé cukety
    nakrájené na 1cm silné plátky
  • 200 g lusků hrášku
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • ¼ lžičky chilli vloček
    (volitelné)
  • hrst mátových lístků
    nasekaných nahrubo
  • hrst bazalkových lístků
    nasekaných nahrubo
  • 25 g fety
    nadrcené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal498
  • tuky31g
  • nasycené10g
  • sacharidy6g
  • cukry5g
  • vláknina4g
  • proteín47g
  • sůl1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Zahřejte pánev na vysokou teplotu. Smíchejte 1 lžíci oleje s tymiánem a kořením a potřete jehněčí kotlety. Kotlety opékejte 3–4 minuty z každé strany. Vyndejte na talíř, zabalte do fólie a nechte odpočinout.

  • krok 2

    Cukety potřeme zbylým olejem a okořeníme. Grilujte 2-3 minuty z každé strany, dokud nebudou měkké a nebudou mít stopy po roštu. Mezitím krátce povařte lusky, stačí 2-3 minuty. Sceďte a dejte do velké mísy s cuketami. Na zálivku smíchejte ocet, hořčici, chilli vločky (pokud používáte), mátu a bazalku. Vložte cukety a hrachové lusky do připraveného dresinku a promíchejte. Přidejte rozdrobenou fetu a podávejte s jehněčími kotletami.

reklama
reklama
reklama
reklama