reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekaných lístků tymiánu
  • 4 jehněčí kotlety
  • 2 malé cukety, nakrájené na 1cm silné plátky
  • 200 g lusků hrášku
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • ¼ lžičky chilli vloček (volitelné)
  • hrst mátových lístků, nasekaných nahrubo
  • hrst bazalkových lístků, nasekaných nahrubo
  • 25 g fety, nadrcené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zahřejte pánev na vysokou teplotu. Smíchejte 1 lžíci oleje s tymiánem a kořením a potřete jehněčí kotlety. Kotlety opékejte 3–4 minuty z každé strany. Vyndejte na talíř, zabalte do fólie a nechte odpočinout.

  • KROK 2

    Cukety potřeme zbylým olejem a okořeníme. Grilujte 2-3 minuty z každé strany, dokud nebudou měkké a nebudou mít stopy po roštu. Mezitím krátce povařte lusky, stačí 2-3 minuty. Sceďte a dejte do velké mísy s cuketami. Na zálivku smíchejte ocet, hořčici, chilli vločky (pokud používáte), mátu a bazalku. Vložte cukety a hrachové lusky do připraveného dresinku a promíchejte. Přidejte rozdrobenou fetu a podávejte s jehněčími kotletami.

reklama
reklama
reklama
reklama