Jehněčí kotletky s grilovanou cuketou a feta salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nasekaných lístků tymiánu
- 4 jehněčí kotlety
- 2 malé cukety, nakrájené na 1cm silné plátky
- 200 g lusků hrášku
- 1 lžíce červeného vinného octa
- ½ lžičky dijonské hořčice
- ¼ lžičky chilli vloček (volitelné)
- hrst mátových lístků, nasekaných nahrubo
- hrst bazalkových lístků, nasekaných nahrubo
- 25 g fety, nadrcené
Postup přípravy
- KROK 1
Zahřejte pánev na vysokou teplotu. Smíchejte 1 lžíci oleje s tymiánem a kořením a potřete jehněčí kotlety. Kotlety opékejte 3–4 minuty z každé strany. Vyndejte na talíř, zabalte do fólie a nechte odpočinout.
- KROK 2
Cukety potřeme zbylým olejem a okořeníme. Grilujte 2-3 minuty z každé strany, dokud nebudou měkké a nebudou mít stopy po roštu. Mezitím krátce povařte lusky, stačí 2-3 minuty. Sceďte a dejte do velké mísy s cuketami. Na zálivku smíchejte ocet, hořčici, chilli vločky (pokud používáte), mátu a bazalku. Vložte cukety a hrachové lusky do připraveného dresinku a promíchejte. Přidejte rozdrobenou fetu a podávejte s jehněčími kotletami.