reklama

  • 1 lilek
    podélně tence nakrájený
  • 3 lžíce olivový olej
  • 4 jehněčí kotlety
    nebo kousky, zbavené tuku
  • 1 citron
    šťáva
  • 1 špetka paprika
  • 2 lžičky kopr
    nasekaný
  • 1 lžíce piniové oříšky
    opražené

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal424
  • tuky33g
  • nasycené9g
  • sacharidy4g
  • cukry4g
  • vláknina4g
  • proteín27g
  • sůl0.19g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte velkou pánev nebo grilovací pánev na vysokou teplotu. Plátky lilku potřete olejem, okořeňte a poté opékejte z obou stran do zhnědnutí, asi 8-10 minut. Poté ogrilované lilky natrhejte nebo nakrájejte na malé kousky. Dochuťte solí a pepřem.

  • krok 2

    Kotlety grilujte 4 minuty z každé strany do růžova.

  • krok 3

    Na zálivku smíchejte v misce citronovou šťávu, papriku a polovinu kopru.

  • krok 4

    Lilek pokapejte dresinkem, promíchejte a rozdělte na dva talíře. Navrch položíte kotlety, které nazávěr posypejte piniovými oříšky a zbytkem kopru. Podávejte se salátem a pitta chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama