reklama

Suroviny

  • 4 ks jehněčí kotletky nebo vykostěné stehno, očištěné
  • 2 lžičky uzená paprika
  • 1 ks červená cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 lžíce červený vinný ocet
  • 3 lžíce olivový olej
  • 200 g kuskus
  • 5 lžic piniové oříšky, opražené
  • 8 ks datle, zbavené pecek a nadrobno nakrájené
  • 2 ks citron, kůra a šťáva
  • 20 g máta, nahrubo nasekaná
  • 20 g plocholistá petrželka, nahrubo nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vložte jehněčí kotletky do misky. Přisypte papriku, polovinu cibule, 1 lžíci octa a ½ lžíce oleje. Osolte, opepřete a dejte stranou.

  • KROK 2

    Kuskus připravíte tak, že v uvaříte vodu v rychlovarné konvici a kuskus nasypete do žáruvzdorné mísy. Přimíchejte k němu piniové oříšky, datle, citronovou kůru a polovinu šťávy. Zalijte 140 ml právě uvařené vody, přitlačte kuskus ke stěnám mísy, přikryjte a nechte 10 minut stát.

  • KROK 3

    Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Jehněčí kotletky vyjměte z marinády, grilujte je 2 až 3 minuty z každé strany a poté nechte 10 minut odpočívat zabalené v alobalu. Do kuskusu vmíchejte polovinu nasekaných bylinek, trochu soli, pepře a podle chuti přidejte zbylou citronovou šťávu. Zbývající bylinky, červenou cibuli, ocet, olej, sůl a pepř smíchejte a vytvořte bylinkovou zálivku. Kotletky podávejte společně s kuskusem a zálivkou.

reklama
reklama
reklama
reklama