Jehněčí kotletky s ovocným kuskusem a mátou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus čas navíc na marinování a odležení
- Snadné
- 4 porce
- 4 ks jehněčí kotletkynebo vykostěné stehno, očištěné
- 2 lžičky uzená paprika
- 1 ks červená cibulenakrájená nadrobno
- 3 lžíce červený vinný ocet
- 3 lžíce olivový olej
- 200 g kuskus
- 5 lžic piniové oříškyopražené
- 8 ks datlezbavené pecek a nadrobno nakrájené
- 2 ks citronkůra a šťáva
- 20 g mátanahrubo nasekaná
- 20 g plocholistá petrželkanahrubo nasekaná
- kcal635
- tuky34g
- nasycené11g
- sacharidy50g
- cukry23g
- vláknina0g
- proteín35g
- sůl0.23g
Postup přípravy
krok 1
Vložte jehněčí kotletky do misky. Přisypte papriku, polovinu cibule, 1 lžíci octa a ½ lžíce oleje. Osolte, opepřete a dejte stranou.
krok 2
Kuskus připravíte tak, že v uvaříte vodu v rychlovarné konvici a kuskus nasypete do žáruvzdorné mísy. Přimíchejte k němu piniové oříšky, datle, citronovou kůru a polovinu šťávy. Zalijte 140 ml právě uvařené vody, přitlačte kuskus ke stěnám mísy, přikryjte a nechte 10 minut stát.
krok 3
Rozpalte gril na nejvyšší teplotu. Jehněčí kotletky vyjměte z marinády, grilujte je 2 až 3 minuty z každé strany a poté nechte 10 minut odpočívat zabalené v alobalu. Do kuskusu vmíchejte polovinu nasekaných bylinek, trochu soli, pepře a podle chuti přidejte zbylou citronovou šťávu. Zbývající bylinky, červenou cibuli, ocet, olej, sůl a pepř smíchejte a vytvořte bylinkovou zálivku. Kotletky podávejte společně s kuskusem a zálivkou.