reklama

  • 300g mražený hrášek
  • 820g čočka zelená
    z plechovky, odceděná
  • 4 lžíce vinný ocet
  • 2 lžíce krupicový cukr
  • 1 malý svazek máta
    hrubě nasekaná
  • 200g nízkotučný feta sýr
    nadrobený
  • 8 jehněčí kotleta
  • 1 lžička olivový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal716
  • tuky43g
  • nasycené22g
  • sacharidy33g
  • cukry12g
  • vláknina7g
  • proteín52g
  • sůl3.38g

Postup přípravy

  • krok 1

    Hrách vařte ve vroucí vodě 3-4 minuty, dokud nezměkne, a poté sceďte. Smíchejte s čočkou, octem, cukrem a mátou, poté rozdrobte do směsi fetu a dobře okořeňte.

  • krok 2

    Rozpalte pánev, řízky potřete trochou oleje a okořeňte. Smažte v pánvi 4 minuty z každé strany, dokud kotleta nezhnědne a střed není růžový. Salát rozdělte do čtyř misek a navrch každého dejte 2 kotlety.

reklama
reklama
reklama
reklama