Jehněčí kotlety s čočkou a feta salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 300g mražený hrášek
- 820g čočka zelená, z plechovky, odceděná
- 4 lžíce vinný ocet
- 2 lžíce krupicový cukr
- 1 malý svazek máta, hrubě nasekaná
- 200g nízkotučný feta sýr, nadrobený
- 8 jehněčí kotleta
- 1 lžička olivový olej
Postup přípravy
- KROK 1
Hrách vařte ve vroucí vodě 3-4 minuty, dokud nezměkne, a poté sceďte. Smíchejte s čočkou, octem, cukrem a mátou, poté rozdrobte do směsi fetu a dobře okořeňte.
- KROK 2
Rozpalte pánev, řízky potřete trochou oleje a okořeňte. Smažte v pánvi 4 minuty z každé strany, dokud kotleta nezhnědne a střed není růžový. Salát rozdělte do čtyř misek a navrch každého dejte 2 kotlety.