reklama

  • 1 lzice olivový olej
  • 1 cibule
    jemně nakrájená
  • 500 g mleté jehněčí maso
  • 350 g basmati rýže
  • 2 lzice thajská zelená kari pasta
    nebo jakákoli jiná kari pasta
  • 300 ml horký kuřecí vývar
  • 400 g nízkotučné kokosové mléko
  • 140 g hrášek
    mražený
  • 1 citron
    nakrájený na půlměsíčky
  • hrst koriandr čerstvý
    pouze listy

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal709
  • tuky31g
  • nasycené18g
  • sacharidy79g
  • cukry5g
  • vláknina4g
  • proteín36g
  • sůl1.21g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte 3-5 minut, dokud nezměkne. Přidejte jehněčí maso a za stálého míchání opékejte 5–7 minut dohněda.

  • krok 2

    Vmícháme rýži, kari pastu, vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, načež stáhněte plamen a 10–12 minut velmi mírně vařte, dokud rýže nezměkne a voda se z větší části nevyvaří.

  • krok 3

    Vmíchejte hrášek, vařte ještě 2 minuty, poté pokapejte citronem, posypte koriandrem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama