Jehněčí pilaf s kokosem a kořením
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 1 lzice olivový olej
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 500 g mleté jehněčí maso
- 350 g basmati rýže
- 2 lzice thajská zelená kari pasta, nebo jakákoli jiná kari pasta
- 300 ml horký kuřecí vývar
- 400 g nízkotučné kokosové mléko
- 140 g hrášek, mražený
- 1 citron, nakrájený na půlměsíčky
- hrst koriandr čerstvý, pouze listy
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte 3-5 minut, dokud nezměkne. Přidejte jehněčí maso a za stálého míchání opékejte 5–7 minut dohněda.
- KROK 2
Vmícháme rýži, kari pastu, vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, načež stáhněte plamen a 10–12 minut velmi mírně vařte, dokud rýže nezměkne a voda se z větší části nevyvaří.
- KROK 3
Vmíchejte hrášek, vařte ještě 2 minuty, poté pokapejte citronem, posypte koriandrem a podávejte.