reklama

Suroviny

  • 1 lzice olivový olej
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 500 g mleté jehněčí maso
  • 350 g basmati rýže
  • 2 lzice thajská zelená kari pasta, nebo jakákoli jiná kari pasta
  • 300 ml horký kuřecí vývar
  • 400 g nízkotučné kokosové mléko
  • 140 g hrášek, mražený
  • 1 citron, nakrájený na půlměsíčky
  • hrst koriandr čerstvý, pouze listy

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte 3-5 minut, dokud nezměkne. Přidejte jehněčí maso a za stálého míchání opékejte 5–7 minut dohněda.

  • KROK 2

    Vmícháme rýži, kari pastu, vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, načež stáhněte plamen a 10–12 minut velmi mírně vařte, dokud rýže nezměkne a voda se z větší části nevyvaří.

  • KROK 3

    Vmíchejte hrášek, vařte ještě 2 minuty, poté pokapejte citronem, posypte koriandrem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama