Jehněčí pilaf s kokosem a kořením
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lzice olivový olej
- 1 cibulejemně nakrájená
- 500 g mleté jehněčí maso
- 350 g basmati rýže
- 2 lzice thajská zelená kari pastanebo jakákoli jiná kari pasta
- 300 ml horký kuřecí vývar
- 400 g nízkotučné kokosové mléko
- 140 g hrášekmražený
- 1 citronnakrájený na půlměsíčky
- hrst koriandr čerstvýpouze listy
- kcal709
- tuky31g
- nasycené18g
- sacharidy79g
- cukry5g
- vláknina4g
- proteín36g
- sůl1.21g
Postup přípravy
krok 1
Na pánvi rozehřejte olej a cibuli opékejte 3-5 minut, dokud nezměkne. Přidejte jehněčí maso a za stálého míchání opékejte 5–7 minut dohněda.
krok 2
Vmícháme rýži, kari pastu, vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu, načež stáhněte plamen a 10–12 minut velmi mírně vařte, dokud rýže nezměkne a voda se z větší části nevyvaří.
krok 3
Vmíchejte hrášek, vařte ještě 2 minuty, poté pokapejte citronem, posypte koriandrem a podávejte.