reklama

Suroviny

  • 4 ks jehněčí kotleta, libová
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 červená cibule, nakrájená
  • 1/2 ks květák, rozdělený na malé růžičky
  • 2 lžičky římský kmín
  • 2 lžičky harissa pasta
  • 400 g cizrny z konzervy, propláchnutá a okapaná
  • 2 lžíce petrželka nasekaná
  • pomerančová šťáva

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Jehněčí maso osolte a poté grilujte 5 minut z každé strany, dokud nezezlátne. Mezitím na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 2 minuty.

  • KROK 2

    Vmíchejte květák, kmín a harissu a vařte ještě 1 minutu. Přidejte 200 ml vody, dobře osolte a přiveďte k varu. Přikryté vařte 5 minut, dokud květák nezměkne, poté vmíchejte cizrnu a vařte další 2 minuty.

  • KROK 3

    Na závěr přidejte nasekanou petrželku a pomerančovou šťávu a podávejte s jehněčím masem.

reklama
reklama
reklama
reklama