Jehněčí s pikantní cizrnou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 ks jehněčí kotleta, libová
- 1 lžíce olivový olej
- 1 červená cibule, nakrájená
- 1/2 ks květák, rozdělený na malé růžičky
- 2 lžičky římský kmín
- 2 lžičky harissa pasta
- 400 g cizrny z konzervy, propláchnutá a okapaná
- 2 lžíce petrželka nasekaná
- pomerančová šťáva
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Jehněčí maso osolte a poté grilujte 5 minut z každé strany, dokud nezezlátne. Mezitím na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 2 minuty.
- KROK 2
Vmíchejte květák, kmín a harissu a vařte ještě 1 minutu. Přidejte 200 ml vody, dobře osolte a přiveďte k varu. Přikryté vařte 5 minut, dokud květák nezměkne, poté vmíchejte cizrnu a vařte další 2 minuty.
- KROK 3
Na závěr přidejte nasekanou petrželku a pomerančovou šťávu a podávejte s jehněčím masem.