reklama

  • 4 lžíce řecký jogurt
    nízkotučný
  • 1 lžíce tandoori pasta
  • 175 g jehněčí kýta
    očištěná od tuku a nakrájený na kostky
  • 1 svazek koriandr čerstvý
    nasekaný
  • 2 ks celozrnný chléb čapátí

Na raitu

  • 1 mrkev
    oloupaná a nakrájená škrabkou na nudličky
  • 1/4 hlávky zelí bílé
    na nudličky
  • 1 červená cibule
    na plátky
  • citronová šťáva
    z 1 citronu
  • 2 lžičky olivový olej
  • 1 lžička hořčičná semínka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal441
  • tuky18g
  • nasycené5g
  • sacharidy41g
  • cukry16g
  • vláknina8g
  • proteín30g
  • sůl1.14g

Postup přípravy

  • krok 1

    V misce smíchejte 2 lžíce jogurtu s pastou tandoori. Přidejte jehněčí maso, promíchejte, aby se všechny kousky obalily.

  • krok 2

    Ze zbylého jogurtu a lžíce nasekaného koriandru připravte raitu. Dochuťte solí, pepřem a dejte stranou.

  • krok 3

    Zvlášť ve velké míse připravte salát. Smíchejte všechnu zeleninu a zbývající koriandr, poté vmíchejte limetkovou šťávu, olej a hořčičná semínka.

  • krok 4

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Jehněčí maso rozdělte na 4 špízy, grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud lehce nezhnědnou a nepropečou se. Podávejte se salátem, raitou a ohřátými čapátí.

reklama
reklama
reklama
reklama