Omáčka z čerstvé máty
Mátová omáčka je v Anglii klasickou přílohou k pokrmům z jehněčího masa. Tento recept pochází přímo z londýnské restaurace Tamarind, kde do ní vnesli trochu indického šmrncu. Je svěží, aromatická, sladká i pikantní.
V misce smíchejte 2 lžíce jogurtu s pastou tandoori. Přidejte jehněčí maso, promíchejte, aby se všechny kousky obalily.
Ze zbylého jogurtu a lžíce nasekaného koriandru připravte raitu. Dochuťte solí, pepřem a dejte stranou.
Zvlášť ve velké míse připravte salát. Smíchejte všechnu zeleninu a zbývající koriandr, poté vmíchejte limetkovou šťávu, olej a hořčičná semínka.
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Jehněčí maso rozdělte na 4 špízy, grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud lehce nezhnědnou a nepropečou se. Podávejte se salátem, raitou a ohřátými čapátí.