Jehněčí špízy tandoori s křupavým zelným salátem a raitou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 lžíce řecký jogurt nízkotučný
- 1 lžíce tandoori pasta
- 175 g jehněčí kýta, očištěná od tuku a nakrájený na kostky
- 1 svazek koriandr čerstvý, nasekaný
- 2 ks celozrnný chléb čapátí
Na raitu
- 1 mrkev, oloupaná a nakrájená škrabkou na nudličky
- 1/4 hlávky zelí bílé, na nudličky
- 1 červená cibule, na plátky
- citronová šťáva z 1 citronu
- 2 lžičky olivový olej
- 1 lžička hořčičná semínka
Postup přípravy
- KROK 1
V misce smíchejte 2 lžíce jogurtu s pastou tandoori. Přidejte jehněčí maso, promíchejte, aby se všechny kousky obalily.
- KROK 2
Ze zbylého jogurtu a lžíce nasekaného koriandru připravte raitu. Dochuťte solí, pepřem a dejte stranou.
- KROK 3
Zvlášť ve velké míse připravte salát. Smíchejte všechnu zeleninu a zbývající koriandr, poté vmíchejte limetkovou šťávu, olej a hořčičná semínka.
- KROK 4
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Jehněčí maso rozdělte na 4 špízy, grilujte 3–4 minuty z každé strany, dokud lehce nezhnědnou a nepropečou se. Podávejte se salátem, raitou a ohřátými čapátí.