Jehněčí v cukrové krustě
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 ks jehněčí kotlety, o celkové váze 350 g
- 2 lžíce třtinový cukr
- 1 zarovnaná lžíce dijonská nebo anglická hořčice
- kapka olivový olej
- 1 ks středně velká brambora se slupkou, k pečení
- 1 ks snítka rozmarýnu, pouze lístky
Postup přípravy
- KROK 1
Předehřejte gril na vysokou teplotu. Mezitím jehněčí maso osolte a opepřete. Na talíř nasypte cukr, jednotlivé kotlety potřete hořčicí, posypte lístky rozmarýnu a obalte je v cukru.
- KROK 2
Plech s nepřilnavým povrchem pokapejte trochou oleje. Brambory nakrájejte na co nejtenčí plátky, osušte papírovou utěrkou a pak je rozprostřete na plech tak, aby tvořily jednu vrstvu. Pokapejte je ještě trochou oleje, lehce opepřete a posypte několika dalšími lístky rozmarýnu. Položte na ně jehněčí kotlety a grilujte 10 minut bez otáčení, dokud nebudou kotlety i plátky brambor propečené a zlatavé.