reklama

Suroviny

  • 4 ks jehněčí kotlety, o celkové váze 350 g
  • 2 lžíce třtinový cukr
  • 1 zarovnaná lžíce dijonská nebo anglická hořčice
  • kapka olivový olej
  • 1 ks středně velká brambora se slupkou, k pečení
  • 1 ks snítka rozmarýnu, pouze lístky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte gril na vysokou teplotu. Mezitím jehněčí maso osolte a opepřete. Na talíř nasypte cukr, jednotlivé kotlety potřete hořčicí, posypte lístky rozmarýnu a obalte je v cukru.

  • KROK 2

    Plech s nepřilnavým povrchem pokapejte trochou oleje. Brambory nakrájejte na co nejtenčí plátky, osušte papírovou utěrkou a pak je rozprostřete na plech tak, aby tvořily jednu vrstvu. Pokapejte je ještě trochou oleje, lehce opepřete a posypte několika dalšími lístky rozmarýnu. Položte na ně jehněčí kotlety a grilujte 10 minut bez otáčení, dokud nebudou kotlety i plátky brambor propečené a zlatavé.

reklama
reklama
reklama
reklama