reklama

Suroviny

  • 4 jehněčí steaky
  • 2 lžičky koření
  • 1 lžička sušeného oregana, nebo jiné bylinky podle chuti
  • máta, pouze listy, nasekané
  • 2 kelímky nízkotučného bílého jogurtu
  • 4 pita chleby, bílé nebo celozrnné
  • ½ hlávkový salát, nakrájený na nudličky
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 citron, nakrájený na klínky - k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Jehněčí maso okořeníme a poté grilujeme 2 minuty z každé strany, dokud na povrchu nezhnědne - uvnitř by mělo zůstat krásně růžové. Mezitím smíchejte koření, oregano a polovinu máty do jednoho jogurtu. Namočte do něj maso a poté vraťte na gril na další 2-3 minuty, nebo dokud jogurt neudělá na povrchu puchýře a maso se zcela nepropeče.

  • KROK 2

    Maso nechte pár minut odpočinout na prkénku, zatímco budete opékat pita chleba. Hlávkový salát natrhejte a červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Do druhého jogurtu vmíchejte zbytek máty. Maso nakrájejte na tenké plátky a vložte do pitta chleba se salátem a mátovým jogurtem. Před podáváním pokapejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.

reklama
reklama
reklama
reklama