Jehněčí v pita chlebu na turecký způsob
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 jehněčí steaky
- 2 lžičky koření
- 1 lžička sušeného oregana, nebo jiné bylinky podle chuti
- máta, pouze listy, nasekané
- 2 kelímky nízkotučného bílého jogurtu
- 4 pita chleby, bílé nebo celozrnné
- ½ hlávkový salát, nakrájený na nudličky
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 citron, nakrájený na klínky - k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Jehněčí maso okořeníme a poté grilujeme 2 minuty z každé strany, dokud na povrchu nezhnědne - uvnitř by mělo zůstat krásně růžové. Mezitím smíchejte koření, oregano a polovinu máty do jednoho jogurtu. Namočte do něj maso a poté vraťte na gril na další 2-3 minuty, nebo dokud jogurt neudělá na povrchu puchýře a maso se zcela nepropeče.
- KROK 2
Maso nechte pár minut odpočinout na prkénku, zatímco budete opékat pita chleba. Hlávkový salát natrhejte a červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Do druhého jogurtu vmíchejte zbytek máty. Maso nakrájejte na tenké plátky a vložte do pitta chleba se salátem a mátovým jogurtem. Před podáváním pokapejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.