Jehněčí v pita chlebu na turecký způsob
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 jehněčí steaky
- 2 lžičky koření
- 1 lžička sušeného oregananebo jiné bylinky podle chuti
- mátapouze listy, nasekané
- 2 kelímky nízkotučného bílého jogurtu
- 4 pita chlebybílé nebo celozrnné
- ½ hlávkový salátnakrájený na nudličky
- 1 červená cibulenakrájená na tenké plátky
- 1 citronnakrájený na klínky - k podávání
- kcal502
- tuky13g
- nasycené6g
- sacharidy51g
- cukry9g
- vláknina3g
- proteín48g
- sůl1.53g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu. Jehněčí maso okořeníme a poté grilujeme 2 minuty z každé strany, dokud na povrchu nezhnědne - uvnitř by mělo zůstat krásně růžové. Mezitím smíchejte koření, oregano a polovinu máty do jednoho jogurtu. Namočte do něj maso a poté vraťte na gril na další 2-3 minuty, nebo dokud jogurt neudělá na povrchu puchýře a maso se zcela nepropeče.
krok 2
Maso nechte pár minut odpočinout na prkénku, zatímco budete opékat pita chleba. Hlávkový salát natrhejte a červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Do druhého jogurtu vmíchejte zbytek máty. Maso nakrájejte na tenké plátky a vložte do pitta chleba se salátem a mátovým jogurtem. Před podáváním pokapejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.