reklama

  • 4 jehněčí steaky
  • 2 lžičky koření
  • 1 lžička sušeného oregana
    nebo jiné bylinky podle chuti
  • máta
    pouze listy, nasekané
  • 2 kelímky nízkotučného bílého jogurtu
  • 4 pita chleby
    bílé nebo celozrnné
  • ½ hlávkový salát
    nakrájený na nudličky
  • 1 červená cibule
    nakrájená na tenké plátky
  • 1 citron
    nakrájený na klínky - k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal502
  • tuky13g
  • nasycené6g
  • sacharidy51g
  • cukry9g
  • vláknina3g
  • proteín48g
  • sůl1.53g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu. Jehněčí maso okořeníme a poté grilujeme 2 minuty z každé strany, dokud na povrchu nezhnědne - uvnitř by mělo zůstat krásně růžové. Mezitím smíchejte koření, oregano a polovinu máty do jednoho jogurtu. Namočte do něj maso a poté vraťte na gril na další 2-3 minuty, nebo dokud jogurt neudělá na povrchu puchýře a maso se zcela nepropeče.

  • krok 2

    Maso nechte pár minut odpočinout na prkénku, zatímco budete opékat pita chleba. Hlávkový salát natrhejte a červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Do druhého jogurtu vmíchejte zbytek máty. Maso nakrájejte na tenké plátky a vložte do pitta chleba se salátem a mátovým jogurtem. Před podáváním pokapejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.

reklama
reklama
reklama
reklama