Jemné lívanečky z podmáslí
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 5 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 500 ml podmáslí
- 300 g mouka pšeničná hladká
- 30 g krupicový cukr
- 1 ks vejce
- 4 g jedlá soda
- 3 g sůl
- 150 ml olej
Postup přípravy
- KROK 1
Alespoň hodinu před tím, než začnete připravovat lívance, vyndejte všechny suroviny z lednice, aby získaly pokojovou teplotu.
- KROK 2
Vejce lehce rozšlehejte s podmáslím pomocí metly, poté přidejte cukr, mouku, jedlou sodu a špetku soli. Těsto míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí a poté ho přikryjte potravinářskou fólií a nechte pár minut odpočívat.
- KROK 3
Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejte olej a lžící klaďte jednotlivé lívanečky. Počkejte, až nabudou a zespodu zhnědnou, pak je otočte.
- KROK 4
Hotové lívanečky posypte moučkovým cukrem. Podávejte teplé nebo počkejte, až vychladnou.