reklama

Suroviny

  • 500 ml podmáslí
  • 300 g mouka pšeničná hladká
  • 30 g krupicový cukr
  • 1 ks vejce
  • 4 g jedlá soda
  • 3 g sůl
  • 150 ml olej

Postup přípravy

  • KROK 1

    Alespoň hodinu před tím, než začnete připravovat lívance, vyndejte všechny suroviny z lednice, aby získaly pokojovou teplotu.

  • KROK 2

    Vejce lehce rozšlehejte s podmáslím pomocí metly, poté přidejte cukr, mouku, jedlou sodu a špetku soli. Těsto míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí a poté ho přikryjte potravinářskou fólií a nechte pár minut odpočívat.

  • KROK 3

    Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejte olej a lžící klaďte jednotlivé lívanečky. Počkejte, až nabudou a zespodu zhnědnou, pak je otočte.

  • KROK 4

    Hotové lívanečky posypte moučkovým cukrem. Podávejte teplé nebo počkejte, až vychladnou.

reklama
reklama
reklama
reklama