reklama

  • 400 g angrešt
  • 200 g třtinový cukr
  • 3 lžíce sirup
    z květů černého bezu
  • 500 ml řecký jogurt
  • 150 ml mléko
    plnotučné

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal115
  • tuky4g
  • nasycené2g
  • sacharidy18g
  • cukry18g
  • vláknina1g
  • proteín2g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Angrešt a cukr nasypte do kastrůlku se 2 lžícemi vody. Mírně zahřejte, aby se cukr rozpustil. Pak zvyšte teplotu a několik minut vařte, aby bobule změkly.

  • krok 2

    Stáhněte z plotny, rozmixujte (buď v robotu nebo ponorným mixérem) na kaši. Přidejte bezový sirup a znovu promixujte. Ochutnejte, zda je pyré dostatečně sladké a ochucené – pamatujte, že sladkost i chuť bezu ještě trochu rozředí jogurt, takže se sirupu nebojte. Kdyžtak přidejte cukr a znovu prošlehejte. Přidejte jogurt a mléko a promixujte vše do hladka.

  • krok 3

    Směs naliajte do zmrzlinovače a míchejte, dokud nebudete spokojeni s konzistencí zrmzliny.

  • krok 4

    Jogurtovou zmrzlinu nalijte do nádoby a zmrazte alespoň 3 hodiny. V mrazáku vydrží až 2 měsíce.

reklama
reklama
reklama
reklama