Jogurtovo-bezová zmrzlina s angreštem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + mražení
- Velmi snadné
- 1 porce
Přejít na suroviny
- 400 g angrešt
- 200 g třtinový cukr
- 3 lžíce sirupz květů černého bezu
- 500 ml řecký jogurt
- 150 ml mlékoplnotučné
- kcal115
- tuky4g
- nasycené2g
- sacharidy18g
- cukry18g
- vláknina1g
- proteín2g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Angrešt a cukr nasypte do kastrůlku se 2 lžícemi vody. Mírně zahřejte, aby se cukr rozpustil. Pak zvyšte teplotu a několik minut vařte, aby bobule změkly.
krok 2
Stáhněte z plotny, rozmixujte (buď v robotu nebo ponorným mixérem) na kaši. Přidejte bezový sirup a znovu promixujte. Ochutnejte, zda je pyré dostatečně sladké a ochucené – pamatujte, že sladkost i chuť bezu ještě trochu rozředí jogurt, takže se sirupu nebojte. Kdyžtak přidejte cukr a znovu prošlehejte. Přidejte jogurt a mléko a promixujte vše do hladka.
krok 3
Směs naliajte do zmrzlinovače a míchejte, dokud nebudete spokojeni s konzistencí zrmzliny.
krok 4
Jogurtovou zmrzlinu nalijte do nádoby a zmrazte alespoň 3 hodiny. V mrazáku vydrží až 2 měsíce.