Kanapky s ančovičkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- 30 kousků
Přejít na suroviny
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 cibulenakrájené na tenké plátky
- 2 stroužky česnekunakrájené
- 2 lžičky balsamikového octa
- 1 lžička sušených provensálských bylinek
- 375 g rozváleného listového těsta
- 100 g černé olivy bez pecekrozpůlené
- sušená rajčatanakrájená
- 50 g plechovka ančovičekokapané a rozříznuté podélně
- kcal72
- tuky5g
- nasycené1g
- sacharidy6g
- cukry1g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.28gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Ve velké, široké pánvi rozehřejte olej a smažte v něm cibuli 20 minut, až změkne a lehce zhnědne, občas míchejte. Přidejte česnek, ocet, bylinky, sůl a pepř a ještě pár minut provařte. Nechte vychladnout.
krok 2
Předehřejte troubu na 220 °C nebo na horkovzduch na 200 °C. Rozbalte těsto a nakrájejte na čtverečky 4 cm. Rozložte na velký plech na pečení, trochu od sebe a na každý dejte trochu cibulové směsi. Nahoru dejte polovinu olivy nebo kousek sušeného rajčete a proužek ančovičky. Pečte 10-12 minut, až se těsto nafoukne a zhnědne.