reklama

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 cibule
    nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku
    nakrájené
  • 2 lžičky balsamikového octa
  • 1 lžička sušených provensálských bylinek
  • 375 g rozváleného listového těsta
  • 100 g černé olivy bez pecek
    rozpůlené
  • sušená rajčata
    nakrájená
  • 50 g plechovka ančoviček
    okapané a rozříznuté podélně

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal72
  • tuky5g
  • nasycené1g
  • sacharidy6g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0.28g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké, široké pánvi rozehřejte olej a smažte v něm cibuli 20 minut, až změkne a lehce zhnědne, občas míchejte. Přidejte česnek, ocet, bylinky, sůl a pepř a ještě pár minut provařte. Nechte vychladnout.

  • krok 2

    Předehřejte troubu na 220 °C nebo na horkovzduch na 200 °C. Rozbalte těsto a nakrájejte na čtverečky 4 cm. Rozložte na velký plech na pečení, trochu od sebe a na každý dejte trochu cibulové směsi. Nahoru dejte polovinu olivy nebo kousek sušeného rajčete a proužek ančovičky. Pečte 10-12 minut, až se těsto nafoukne a zhnědne.

reklama
reklama
reklama
reklama