Kanapky s kořeněným jehněčím, tzatziki a granátovým jablkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 16 kusů
Přejít na suroviny
- 300 g jehněčí masonakrájené na kostky
- každé koření po ½ lžičce mletý kmín, koriandr, garam masala a skořice
- 200 g řecký jogurt
- 1 ks šalotkanakrájená nadrobno
- 1 stroužek česneknakrájený nadrobno
- malá hrst mátanasekaná nadrobno
- 1 ks okurkanakrájená na kostičky
- medtrochu
- 50 g granátové jablkosemínka
- kcal50
- tuky3g
- nasycené2g
- sacharidy2g
- cukry1g
- vláknina0g
- proteín5g
- sůl0.05g
Postup přípravy
krok 1
Nakrájené jehněčí maso promíchejte s kmínem, koriandrem, garam masalou a skořicí. Na tzatziki smíchejte řecký jogurt, šalotku, česnek, mátu, okurku a med. Posypte semínky granátového jablka. Jehněčí maso grilujte v troubě pod rozpáleným horním grilem 8 minut a v polovině ho otočte. Každý kousek masa navlékněte na napichovátko na jednohubky a podávejte s tzatziki.