Kanapky s kořeněným jehněčím, tzatziki a granátovým jablkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 16 kusů
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g jehněčí maso, nakrájené na kostky
- každé koření po ½ lžičce mletý kmín, koriandr, garam masala a skořice
- 200 g řecký jogurt
- 1 ks šalotka, nakrájená nadrobno
- 1 stroužek česnek, nakrájený nadrobno
- malá hrst máta, nasekaná nadrobno
- 1 ks okurka, nakrájená na kostičky
- med, trochu
- 50 g granátové jablko, semínka
Postup přípravy
- KROK 1
Nakrájené jehněčí maso promíchejte s kmínem, koriandrem, garam masalou a skořicí. Na tzatziki smíchejte řecký jogurt, šalotku, česnek, mátu, okurku a med. Posypte semínky granátového jablka. Jehněčí maso grilujte v troubě pod rozpáleným horním grilem 8 minut a v polovině ho otočte. Každý kousek masa navlékněte na napichovátko na jednohubky a podávejte s tzatziki.