Wok s brokolicí, kuřecím masem a oříšky kešu
Jednoduché stir - fry, jehož přísady jsou navíc kvalitním zdrojem kyseliny listové. Zdravé jídlo nikdy nechutnalo tak dobře!
Rozehřejte ve woku na vysokou teplotu 1 lžíci oleje. Vsypte část masa a za stálého promíchávání opečte dozlatova. Zopakujte se zbytkem masa. Orestované maso dejte stranou.
Snižte teplotu a přilijte zbývající olej, poté přidejte šalotku, zázvor a chilli. Restujte na mírném ohni několik minut, dokud nezačne šalotka měknout. Pak přidejte cukr, rybí omáčku a 200 ml vody, promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu. Až se rozpustí cukr, vraťte do pánve vepřové maso. Nechte intenzivně probublávat 8–10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Maso by se mělo v omáčce obalit získat lesk. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte ještě trochou rybí omáčky a chilli omáčky. Posypte jarní cibulkou a podávejte s dušenou rýží a zelíčkem pak choi.