reklama

  • 125 g másla
  • 225 g muscovado cukru
  • 2 vejce
    rozšlehaná
  • 225 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 200 g jablek
    oloupaných, očištěných a nakrájených na kostičky
  • 100 g měkkých karamelek
    nakrájených na kousky

KARAMELOVÁ POLEVA

  • 100 g másla
    pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 200 g moučkového cukru
  • karamelová omáčka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal559
  • tuky24.2g
  • nasycené14.7g
  • sacharidy79.8g
  • cukry57g
  • vláknina1.4g
  • proteín4.5g
  • sůl0.9g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 160 °C/ventilátor 140 °C/plyn 3. Dejte máslo a muscovado cukr do kuchyňského robotu a mixujte několik minut, poté přidejte vejce. Přidejte mouku a prášek do pečiva a opět mixujte, dokud se vše nespojí. Vmíchejte jablka a kousky karamelek.

  • krok 2

    Nalijte do vymazané a vyložené formy o rozměru 20 cm a pečte 1 hodinu, nebo dokud dort nevzkypí a nezíská tmavě zlatavou barvu. Vyjměte z formy a nechte vychladnout.

  • krok 3

    Pro přípravu polevy ušlehejte máslo, vanilku a moučkový cukr s 3 lžícemi karamelové polevy dohladka. Naneste na dort a dozdobte karamelovým toppingem.

reklama
reklama
reklama
reklama