
Kaše z mrkve a batátů
Na 4 porce
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Zkuste tentokrát klasickou bramborovou kaši vyměnit za tu ze sladkých brambor a mrkve. Má nejen krásnou barvu, ale i lahodnou, lehce nasládlou chuť. Skvělá bude k pečenému či trhanému masu či masovému ragú.
Přejít na suroviny
- 500 g mrkevnakrájená
- 500 g batátynakrájené
- 3 stroužky česnekrozdrcený plochou stranou nože
- 1 lžička římský kmín celýlehce opražený na pánvi
- 25 g máslo
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal206
- tuky6g
- nasycené3g
- sacharidy37g
- cukry17g
- vláknina6g
- proteín3g
- sůl0.29g
Postup přípravy
krok 1
Mrkev, batáty a česnek dejte do velkého hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a vařte 12 minut. Přidejte římský kmín, máslo, osolte, opepřete, nahrubo rozmačkejte a ihned podávejte.