reklama

  • 185 g másla
    plus extra na vymazání formy
  • 90 ml kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce mleté kávy na espresso
    plus 1 lžička extra
  • 185 g hořké čokolády
    (alespoň 70% kakaové sušiny), nalámaná
  • 3 vejce
  • 175 g krupicového cukru
  • 85 g hladké mouky
  • 45 g kakaa
  • sůl

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal257
  • tuky16g
  • nasycené10g
  • sacharidy22g
  • cukry17g
  • vláknina2g
  • proteín4g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vymažte máslem formu na brownies o rozměrech 20 x 20 cm a vyložte ji pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180 °C/160 °C horkovzdušně/plynová značka 4.

  • krok 2

    Smíchejte kondenzované mléko, 2 lžíce kávy a velkou špetku mořské soli v malé misce. Odložte stranou.

  • krok 3

    Rozehřejte máslo a čokoládu v žáruvzdorné misce nad hrncem s mírně vroucí vodou, nebo to udělejte v mikrovlnné troubě po 20sekundových intervalech. Jakmile se rozpustí, nechte mírně vychladnout.

  • krok 4

    Elektrickým šlehačem ušlehejte vejce a cukr, dokud nezesvětlí a nezdvojnásobí objem. Pomalu nalévejte čokoládovou směs a míchejte. Poté vmíchejte mouku, kakaový prášek, 1 lžičku espressa a špetku soli.

  • krok 5

    Nalijte do formy, vyhlaďte povrch a zadní stranou lžíce vytvořte devět rovnoměrně rozmístěných důlků. Rozdělte do nich směs s kondenzovaným mlékem a poté špejlí vytvořte mramorový efekt. Pečte v prostřední části trouby 20-25 minut, dokud nejsou brownies popraskané a lesklé, ale vláčné uprostřed. Nechte úplně vychladnout ve formě, poté nakrájejte na čtverce.

reklama
reklama
reklama
reklama