reklama

  • 200 g krupicový cukr
  • 200 g máslo
    změklé
  • 4 vejce
    rozšlehaná
  • 200 g mouka pšeničná hladká
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 15 ks vlašské ořechy
    půlky
  • 2 vrchovaté lžíce instantní káva
    rozpuštěná v 1 lžíci vroucí vody

Na náplň

  • 500 g mascarpone
  • 85 g cukr muscovado
    světlý
  • 4 lžíce kávový likér
    Tia Maria
  • vlašské ořechy
    půlky, opražené, na ozdobu

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal642
  • tuky46g
  • nasycené26g
  • sacharidy50g
  • cukry32g
  • vláknina0.8g
  • proteín7g
  • sůl0.9g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 190 °C. Dvě 20cm dortové formy vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Půlky vlašských ořechů opékejte v troubě po dobu 10 minut. 10 kusů si dejte stranou a zbytek nakrájejte. Instantní kávu rozpusťte v 1 lžíci vroucí vody a nechte vychladnout.

  • krok 2

    Ve velké míse ušlehejte 200 g moučkového cukru, 200 g změklého másla, 4 rozšlehaná vejce, 200 g mouku, 1 lžičku prášku do pečiva a 2 lžíce vychlazené instantní kávy, dokud nevznikne hladké těsto.

  • krok 3

    Směs stejnoměrně rozdělte do forem, povrch uhlaďte stěrkou nebo zadní stranou lžíce a pečte asi 20 minut dozlatova, dokud špejle po vytažení bude suchá a bez drobečků.

  • krok 4

    Na náplň vyšlehejte mascarpone se světlým muscovado cukrem a Tia Maria do hladka. Vychladlé korpusy spojte třetinou náplně a přidejte nasekané vlašské ořechy.

  • krok 5

    Boky a vršek dortu obmažte zbytkem krému a vršek ozdobte půlkami opečených vlašských ořechů. Nechte vychladit a servírujte.

reklama
reklama
reklama
reklama