reklama

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce med
    tekutý
  • 1 lžíce celozrnná hořčice
  • 8 plátků slanina
    překrojená na půl
  • 8 ks čipolata párek
    překrojený na půl
  • 16 ks žampiony
  • 16 ks rajčata cherry
  • salát
    listy
  • 4 ks bageta
    malá, křupavá, k podávání
  • kečup
    nebo jiná omáčka k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal282
  • tuky21g
  • nasycené7g
  • sacharidy7g
  • cukry5g
  • vláknina1g
  • proteín15g
  • sůl2.05g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril na maximum a v malé misce smíchejte olej, med a hořčici s trochou soli a pepře.

  • krok 2

    Kolem každé půlky klobásy zabalte kousek slaniny a pak začněte skládat kebab. Na každou špejli navlékněte žampion, slaninou obalený kousek klobásy a cherry rajčátko, poté opakujte, aby na každé špejli byly od každého 2 kusy.

  • krok 3

    Špízy potřete medovo-hořčičnou omáčkou, poté špízy z obou stran grilujte po dobu 10 minut, dokud klobásy nezezlátnou, nebudou lepkavé a propečené.

  • krok 4

    Bagetky rozdělte a podávejte spolu se špízy, hrstí salátových listů a rajčat, nebo kečupu či jiné hnědé omáčky.

reklama
reklama
reklama
reklama