reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce med tekutý
  • 1 lžíce celozrnná hořčice
  • 8 plátků slanina, překrojená na půl
  • 8 ks čipolata párek, překrojený na půl
  • 16 ks žampiony
  • 16 ks rajčata cherry
  • salát listy
  • 4 ks bageta malá, křupavá, k podávání
  • kečup nebo jiná omáčka k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na maximum a v malé misce smíchejte olej, med a hořčici s trochou soli a pepře.

  • KROK 2

    Kolem každé půlky klobásy zabalte kousek slaniny a pak začněte skládat kebab. Na každou špejli navlékněte žampion, slaninou obalený kousek klobásy a cherry rajčátko, poté opakujte, aby na každé špejli byly od každého 2 kusy.

  • KROK 3

    Špízy potřete medovo-hořčičnou omáčkou, poté špízy z obou stran grilujte po dobu 10 minut, dokud klobásy nezezlátnou, nebudou lepkavé a propečené.

  • KROK 4

    Bagetky rozdělte a podávejte spolu se špízy, hrstí salátových listů a rajčat, nebo kečupu či jiné hnědé omáčky.

reklama
reklama
reklama
reklama