Kebab z klobásy na anglický způsob
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžíce med tekutý
- 1 lžíce celozrnná hořčice
- 8 plátků slanina, překrojená na půl
- 8 ks čipolata párek, překrojený na půl
- 16 ks žampiony
- 16 ks rajčata cherry
- salát listy
- 4 ks bageta malá, křupavá, k podávání
- kečup nebo jiná omáčka k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na maximum a v malé misce smíchejte olej, med a hořčici s trochou soli a pepře.
- KROK 2
Kolem každé půlky klobásy zabalte kousek slaniny a pak začněte skládat kebab. Na každou špejli navlékněte žampion, slaninou obalený kousek klobásy a cherry rajčátko, poté opakujte, aby na každé špejli byly od každého 2 kusy.
- KROK 3
Špízy potřete medovo-hořčičnou omáčkou, poté špízy z obou stran grilujte po dobu 10 minut, dokud klobásy nezezlátnou, nebudou lepkavé a propečené.
- KROK 4
Bagetky rozdělte a podávejte spolu se špízy, hrstí salátových listů a rajčat, nebo kečupu či jiné hnědé omáčky.