Klobásové placičky a sázená vejce s pikantní rajčatovou omáčkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 12 ks vepřové klobásky, ideálně britský typ Cumberland
- 1 lžička rostlinný olej
- 4 ks velká vejce
- 4 ks velké housky, bílé nebo celozrnné
Pro přípravu omáčky
- 4 ks velká oválná rajčata, nakrájená na kousky
- 1 lžička hořčice v prášku
- ½ lžičky chilli vločky
- 1 lžíce červený vinný ocet
- 1 lžíce hnědý cukr
- 1 lžíce kečup
Postup přípravy
- KROK 1
Všechny ingredience na omáčku dejte do velké pánve. Vařte na středním plameni 10 až 12 minut, dokud se většina tekutiny neodpaří a rajčata se nerozvaří, takže vznikne hustá omáčka, která se dá nabrat lžící.
- KROK 2
Klobásky vymačkejte ze střívek a vytvarujte z nich 4 ploché placičky. Ve velké pánvi rozehřejte olej, na kterém placičky opékejte 4 minuty z každé strany, přičemž je hřbetem vařečky přimáčkněte, dokud nebudou z obou stran křupavé a zlatavé. Pak je vyjměte z pánve a udržujte teplé.
- KROK 3
V troubě rozehřejte gril. Vejce rozklepněte do pánve a připravte je podle chuti. Mezitím rozkrojte housky a opečte je v troubě pod grilem řeznou stranou nahoru. Do každé housky dejte nejprve lžíci pikantní rajčatové omáčky, pak placičku z klobásek a nakonec sázené vejce.