reklama

  • 12 ks vepřové klobásky
    ideálně britský typ Cumberland
  • 1 lžička rostlinný olej
  • 4 ks velká vejce
  • 4 ks velké housky
    bílé nebo celozrnné

Pro přípravu omáčky

  • 4 ks velká oválná rajčata
    nakrájená na kousky
  • 1 lžička hořčice v prášku
  • ½ lžičky chilli vločky
  • 1 lžíce červený vinný ocet
  • 1 lžíce hnědý cukr
  • 1 lžíce kečup

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal747
  • tuky49g
  • nasycené17g
  • sacharidy45g
  • cukry14g
  • vláknina2g
  • proteín31g
  • sůl4.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Všechny ingredience na omáčku dejte do velké pánve. Vařte na středním plameni 10 až 12 minut, dokud se většina tekutiny neodpaří a rajčata se nerozvaří, takže vznikne hustá omáčka, která se dá nabrat lžící.

  • krok 2

    Klobásky vymačkejte ze střívek a vytvarujte z nich 4 ploché placičky. Ve velké pánvi rozehřejte olej, na kterém placičky opékejte 4 minuty z každé strany, přičemž je hřbetem vařečky přimáčkněte, dokud nebudou z obou stran křupavé a zlatavé. Pak je vyjměte z pánve a udržujte teplé.

  • krok 3

    V troubě rozehřejte gril. Vejce rozklepněte do pánve a připravte je podle chuti. Mezitím rozkrojte housky a opečte je v troubě pod grilem řeznou stranou nahoru. Do každé housky dejte nejprve lžíci pikantní rajčatové omáčky, pak placičku z klobásek a nakonec sázené vejce.

reklama
reklama
reklama
reklama