reklama

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce tekutého medu
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 1 lžička kmínu, lehce rozdrceného
  • 2 vepřové kotlety (asi 450 g)
  • 140 g baby karotky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • jogurt, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké míse prošlehejte polovinu oleje, polovinu medu, citronovou kůru a šťávu a lehce podrcený kmín. Do směsi vložte vepřové kotlety a dobře je obalte.

  • KROK 2

    Rozpalte velkou pánev a vložte na ni směsí potřené kotlety a z každé strany asi 5-7 minut opékejte, občas potřete zbylou marinádou. Jakmile jsou hotové, vyjměte je z pánve a zabalte do alobalu, nechte odpočinout.

  • KROK 3

    Mezitím uvařte mrkev do měkka, asi 10 minut. Smíchejte zbývající olej a med, skořici a trochu koření. Směs oleje a uvařenou mrkev vložte společně do pánve po opékání kotlet. Promíchejte, prohřejte a poté podávejte mrkev s kotletkami a kopečkem libovolného jogurtu.

reklama
reklama
reklama
reklama