Kmínové vepřové kotlety s medovou mrkví
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce tekutého medu
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 1 lžička kmínu, lehce rozdrceného
- 2 vepřové kotlety (asi 450 g)
- 140 g baby karotky
- 1/2 lžičky mleté skořice
- jogurt, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké míse prošlehejte polovinu oleje, polovinu medu, citronovou kůru a šťávu a lehce podrcený kmín. Do směsi vložte vepřové kotlety a dobře je obalte.
- KROK 2
Rozpalte velkou pánev a vložte na ni směsí potřené kotlety a z každé strany asi 5-7 minut opékejte, občas potřete zbylou marinádou. Jakmile jsou hotové, vyjměte je z pánve a zabalte do alobalu, nechte odpočinout.
- KROK 3
Mezitím uvařte mrkev do měkka, asi 10 minut. Smíchejte zbývající olej a med, skořici a trochu koření. Směs oleje a uvařenou mrkev vložte společně do pánve po opékání kotlet. Promíchejte, prohřejte a poté podávejte mrkev s kotletkami a kopečkem libovolného jogurtu.