Kokosová polévka se zeleninou a nudlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1-2 lžíce thajská kari pasta zelená
- 1 lžička arašídový olej
- 700 ml zeleninový vývar
- 300 ml kokosové mléko se sníženým obsahem tuku
- 200 g rýžové nudle silné
- 200 g žampiony, nakrájené
- 140 g cukrový hrášek, překrojený na polovinu
- 100 g fazolové klíčky
- 1,5 lžíce rybí omáčka thajská
- 1 limeta, šťáva
- 3 ks jarní cibulka, nakrájená
- máta, pár lístků k podávání
- koriandr čerstvý, pár lístků k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Postavte velký hrnec na plotýnku a zapněte na střední teplotu. V něm na oleji osmahněte kari pastu asi 1 minutu, dokud nezačne uvolňovat vůni. Zalijte ji vývarem, kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Snižte plamen na mírný, vmíchejte nudle a vařte ještě 7 minut.
- KROK 2
Poté vmíchejte houby, cukr a vařte ještě 3 minuty. Nakonec přidejte fazolové klíčky, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Odstraňte hrnec z ohně.
- KROK 3
Nalijte nudle a polévku do misek, poté je posypte jarní cibulkou, mátou, koriandrem a podávejte.