reklama

Suroviny

  • 1-2 lžíce thajská kari pasta zelená
  • 1 lžička arašídový olej
  • 700 ml zeleninový vývar
  • 300 ml kokosové mléko se sníženým obsahem tuku
  • 200 g rýžové nudle silné
  • 200 g žampiony, nakrájené
  • 140 g cukrový hrášek, překrojený na polovinu
  • 100 g fazolové klíčky
  • 1,5 lžíce rybí omáčka thajská
  • 1 limeta, šťáva
  • 3 ks jarní cibulka, nakrájená
  • máta, pár lístků k podávání
  • koriandr čerstvý, pár lístků k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Postavte velký hrnec na plotýnku a zapněte na střední teplotu. V něm na oleji osmahněte kari pastu asi 1 minutu, dokud nezačne uvolňovat vůni. Zalijte ji vývarem, kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Snižte plamen na mírný, vmíchejte nudle a vařte ještě 7 minut.

  • KROK 2

    Poté vmíchejte houby, cukr a vařte ještě 3 minuty. Nakonec přidejte fazolové klíčky, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Odstraňte hrnec z ohně.

  • KROK 3

    Nalijte nudle a polévku do misek, poté je posypte jarní cibulkou, mátou, koriandrem a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama