Kokosová polévka se zeleninou a nudlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1-2 lžíce thajská kari pastazelená
- 1 lžička arašídový olej
- 700 ml zeleninový vývar
- 300 ml kokosové mlékose sníženým obsahem tuku
- 200 g rýžové nudlesilné
- 200 g žampionynakrájené
- 140 g cukrový hrášekpřekrojený na polovinu
- 100 g fazolové klíčky
- 1,5 lžíce rybí omáčkathajská
- 1 limetašťáva
- 3 ks jarní cibulkanakrájená
- mátapár lístků k podávání
- koriandr čerstvýpár lístků k podávání
- kcal296
- tuky10g
- nasycené7g
- sacharidy48g
- cukry5g
- vláknina3g
- proteín7g
- sůl1.97g
Postup přípravy
krok 1
Postavte velký hrnec na plotýnku a zapněte na střední teplotu. V něm na oleji osmahněte kari pastu asi 1 minutu, dokud nezačne uvolňovat vůni. Zalijte ji vývarem, kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Snižte plamen na mírný, vmíchejte nudle a vařte ještě 7 minut.
krok 2
Poté vmíchejte houby, cukr a vařte ještě 3 minuty. Nakonec přidejte fazolové klíčky, rybí omáčku a limetkovou šťávu. Odstraňte hrnec z ohně.
krok 3
Nalijte nudle a polévku do misek, poté je posypte jarní cibulkou, mátou, koriandrem a podávejte.