
Kokosový řez s mangem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 12
- 425 g plátkového manga z konzervyv sirupu, scezené
- 200 g máslazměklého
- 225 g hnědého cukru
- 4 velká vejce
- 200 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 50 g strouhaného kokosuplus 3 lžíce na posypání
- 140 g kokosového jogurtu
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal360
- tuky22g
- nasycené14g
- sacharidy36g
- cukry24g
- vláknina3g
- proteín5g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C/160 °C horkovzduch/plyn 4. Vymažte a vyložte plech o rozměrech 20x30 cm dvěma proužky křížem přes sebe pečicího papíru. Kousky manga osušte na kuchyňském papíru, poté nakrájejte na kousky o rozměru 3 cm a dejte stranou.
krok 2
Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, dokud směs nebude hladká a krémová. Přidejte vejce, jedno po druhém, a po každém přidání dobře vyšlehejte. Pomocí stěrky vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a kokos, poté kousky manga a jogurt.
krok 3
Směs nalijte do připraveného plechu a povrch uhlaďte, poté posypte trochou extra kokosu. Pečte 30 minut, dokud těsto nevzejde a nezíská zlatavou barvu, a když do středu dortu zapíchnete špejli, vyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout ve formě, poté přemístěte na mřížku.