reklama
Loading...

  • 425 g plátkového manga z konzervy
    v sirupu, scezené
  • 200 g másla
    změklého
  • 225 g hnědého cukru
  • 4 velká vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 50 g strouhaného kokosu
    plus 3 lžíce na posypání
  • 140 g kokosového jogurtu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal360
  • tuky22g
  • nasycené14g
  • sacharidy36g
  • cukry24g
  • vláknina3g
  • proteín5g
  • sůl0.5g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180 °C/160 °C horkovzduch/plyn 4. Vymažte a vyložte plech o rozměrech 20x30 cm dvěma proužky křížem přes sebe pečicího papíru. Kousky manga osušte na kuchyňském papíru, poté nakrájejte na kousky o rozměru 3 cm a dejte stranou.

  • krok 2

    Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, dokud směs nebude hladká a krémová. Přidejte vejce, jedno po druhém, a po každém přidání dobře vyšlehejte. Pomocí stěrky vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a kokos, poté kousky manga a jogurt.

  • krok 3

    Směs nalijte do připraveného plechu a povrch uhlaďte, poté posypte trochou extra kokosu. Pečte 30 minut, dokud těsto nevzejde a nezíská zlatavou barvu, a když do středu dortu zapíchnete špejli, vyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout ve formě, poté přemístěte na mřížku.

Loading...
Loading...
reklama
reklama
reklama
reklama