reklama

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 5 červených cibulí
    nakrájených na tenké plátky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
    nebo 2 lžičky čerstvého
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 500 g balení listového těsta
  • 4 tenké plátky prosciutta
  • 400 g hub
    očištěných, bez nožičky
  • 100 g kozího sýru
  • 50 g rukoly

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal521
  • tuky39g
  • nasycené16g
  • sacharidy33g
  • cukry6g
  • vláknina3g
  • proteín13g
  • sůl1.38g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Na pánvi zahřejte 3 lžíce oleje, přidejte cibuli a jemně restujte, dokud nezměkne, asi 10 minut. Přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a vařte dalších 5 minut, občas promíchejte, aby se nespálila. Nechte vychladnout.

  • krok 2

    Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C horkovzduch/plyn 6. Rozválejte těsto, ořízněte na kruh o průměru 28 cm a položte na nepřilnavý plech (nebo vyložený pečicím papírem). Těsto propíchejte vidličkou.

  • krok 3

    Rozprostřete cibuli na těsto tak, aby byla asi 3 cm od okraje. Natrhejte prosciutto na proužky a naaranžujte na cibuli ve zvlněném efektu. Nahoru dejte houby a potřete je zbylým olejem. Sýr nakrájejte nebo rozdrobte a naaranžujte na koláč. Osolte a opepřete.

  • krok 4

    Prsty vytlačte okraje koláče nahoru, aby se vytvořil okraj. Pečte 30-35 minut, dokud okraje těsta nenabobtnají a houby nezměknou. Nechte několik minut vychladnout, poté těsně před podáváním posypte rukolou.

reklama
reklama
reklama
reklama