Koláč s červenou cibulí, prosciuttem a houbami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 6
- 4 lžíce olivového oleje
- 5 červených cibulínakrájených na tenké plátky
- 1 lžička sušeného tymiánunebo 2 lžičky čerstvého
- 1 lžíce balzamikového octa
- 500 g balení listového těsta
- 4 tenké plátky prosciutta
- 400 g hubočištěných, bez nožičky
- 100 g kozího sýru
- 50 g rukoly
- kcal521
- tuky39g
- nasycené16g
- sacharidy33g
- cukry6g
- vláknina3g
- proteín13g
- sůl1.38gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Na pánvi zahřejte 3 lžíce oleje, přidejte cibuli a jemně restujte, dokud nezměkne, asi 10 minut. Přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a vařte dalších 5 minut, občas promíchejte, aby se nespálila. Nechte vychladnout.
krok 2
Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C horkovzduch/plyn 6. Rozválejte těsto, ořízněte na kruh o průměru 28 cm a položte na nepřilnavý plech (nebo vyložený pečicím papírem). Těsto propíchejte vidličkou.
krok 3
Rozprostřete cibuli na těsto tak, aby byla asi 3 cm od okraje. Natrhejte prosciutto na proužky a naaranžujte na cibuli ve zvlněném efektu. Nahoru dejte houby a potřete je zbylým olejem. Sýr nakrájejte nebo rozdrobte a naaranžujte na koláč. Osolte a opepřete.
krok 4
Prsty vytlačte okraje koláče nahoru, aby se vytvořil okraj. Pečte 30-35 minut, dokud okraje těsta nenabobtnají a houby nezměknou. Nechte několik minut vychladnout, poté těsně před podáváním posypte rukolou.