reklama

  • 320 g listové těsto
  • 1 ks vejce
    rozšlehané
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smetana ke šlehání s vysokým obsahem tuku
  • 6 lžic lemon curd
    (hotový citronový krém)
  • 3 ks marakuja
    zbavená semínek
  • 30 g pistácie
    nasekané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal602
  • tuky50g
  • nasycené28g
  • sacharidy30g
  • cukry12g
  • vláknina3g
  • proteín8g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Listové těsto rozválejte na vymazaný plech. Ostrým nožem nařízněte dvoucentimetrový okraj na okrajích těsta a potřete ho vajíčkem.

  • krok 2

    Pečte 15 až 20 minut, aby těsto bylo dozlatova a dokřupava upečené. Jemně stlačte střed těsta zadní stranou lžíce a poté nechte zcela vychladnout.

  • krok 3

    Vyšlehejte mascarpone se smetanou a 3 lžícemi citronového krému lemon curd, abyste získali jemný krém, který jde nabrat lžící. Pak do něj vmíchejte další 3 lžíce lemon curd a semínka z jedné maracuji.

  • krok 4

    Lžící rozprostřete krém na upečené těsto (vyhněte se okrajům). Poté ho posypte semínky ze zbylých dvou marakuj a nasekanými pistáciemi.

reklama
reklama
reklama
reklama