Koláč s citronovým krémem, mascarpone a marakujou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Plus chlazení
- Snadné
- Na 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 320 g listové těsto
- 1 ks vejce, rozšlehané
- 250 g mascarpone
- 150 ml smetana ke šlehání s vysokým obsahem tuku
- 6 lžic lemon curd (hotový citronový krém)
- 3 ks marakuja, zbavená semínek
- 30 g pistácie, nasekané
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Listové těsto rozválejte na vymazaný plech. Ostrým nožem nařízněte dvoucentimetrový okraj na okrajích těsta a potřete ho vajíčkem.
- KROK 2
Pečte 15 až 20 minut, aby těsto bylo dozlatova a dokřupava upečené. Jemně stlačte střed těsta zadní stranou lžíce a poté nechte zcela vychladnout.
- KROK 3
Vyšlehejte mascarpone se smetanou a 3 lžícemi citronového krému lemon curd, abyste získali jemný krém, který jde nabrat lžící. Pak do něj vmíchejte další 3 lžíce lemon curd a semínka z jedné maracuji.
- KROK 4
Lžící rozprostřete krém na upečené těsto (vyhněte se okrajům). Poté ho posypte semínky ze zbylých dvou marakuj a nasekanými pistáciemi.