reklama

Suroviny

  • 320 g listové těsto
  • 1 ks vejce, rozšlehané
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smetana ke šlehání s vysokým obsahem tuku
  • 6 lžic lemon curd (hotový citronový krém)
  • 3 ks marakuja, zbavená semínek
  • 30 g pistácie, nasekané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Listové těsto rozválejte na vymazaný plech. Ostrým nožem nařízněte dvoucentimetrový okraj na okrajích těsta a potřete ho vajíčkem.

  • KROK 2

    Pečte 15 až 20 minut, aby těsto bylo dozlatova a dokřupava upečené. Jemně stlačte střed těsta zadní stranou lžíce a poté nechte zcela vychladnout.

  • KROK 3

    Vyšlehejte mascarpone se smetanou a 3 lžícemi citronového krému lemon curd, abyste získali jemný krém, který jde nabrat lžící. Pak do něj vmíchejte další 3 lžíce lemon curd a semínka z jedné maracuji.

  • KROK 4

    Lžící rozprostřete krém na upečené těsto (vyhněte se okrajům). Poté ho posypte semínky ze zbylých dvou marakuj a nasekanými pistáciemi.

reklama
reklama
reklama
reklama