reklama

Suroviny

  • 225 g másla, plus trochu navíc na vymazání
  • 140 g jablek, oloupaných, bez jádřince a nakrájených
  • 140 g vypeckovaných datlí, nakrájených
  • 280 g muscovado cukru
  • 175 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 100 g ovesných vloček

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 190°C nebo na horkovzduch na 170 °C. Vymažte 18cm čtvercovou formu a vyložte ji pečicím papírem.

  • KROK 2

    Dejte jablka do hrnce s 2 lžícemi vody. Přiveďte k varu a duste na mírném ohni 5 minut, dokud nejsou měkká a mírně kašovitá. Přidejte datle a 50 g cukru a vařte dalších 5 minut. Sundejte z ohně a jablka rozmačkejte lžící, dokud nejsou hladká a dobře promíchaná s datlemi. Odložte stranou.

  • KROK 3

    Máslo pozvolna rozpusťte v hrnci. Smíchejte mouku, sodu, ovesné vločky a zbylý cukr v míse. Přilijte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte, dokud nejsou vločky obalené.

  • KROK 4

    Pevně vtlačte polovinu směsi do formy, rozetřete na ni jablečnou směs a uhlaďte. Přikryjte zbylou ovesnou směsí a přitlačte. Pečte 30-35 minut, dokud není moučník zlatavý a pevný. Nechte vychladnout ve formě a pak nakrájejte na čtverečky.

reklama
reklama
reklama
reklama