Snadný jablečný ovocný dort
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- Nakrájí se na 12 plátků
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g másla, změklé + na vymazání
- 200 g tmavého muscovado cukru
- 3 vejce, rozšlehaná
- 1 lžíce melasy
- 200 g mouky
- 2 lžičky perníkového koření
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 jablka, nastrouhaná (přibližně 100 g každé)
- 300 g rozinek (sultánek)
Postup přípravy
- KROK 1
Předehřejte troubu na 180 °C/ventilátor 160 °C/plyn 4. Vymažte a vyložte dno hluboké kulaté formy o průměru 20 cm pečicím papírem.
- KROK 2
V míse smíchejte všechny ingredience kromě jablek a rozinek. Základ na těsto prošlehejte ručním šlehačem až do světlé a husté hmoty. Pomocí jemně vmíchejte ovoce, dokud nebude rovnoměrně rozloženo.
- KROK 3
Těsto nalijte do formy a pečte 50 minut až 1 hodinu, nebo dokud moučník nebude tmavě zlatý, pružný na dotek. Špejle zapíchnutá do těsta na zkoušku by měla vyjít čistá, jakmile je dort hotový. Nechte jej zcela vychladnout před zdobením a uchovávejte zabalené v neprodyšné nádobě. Ke zdobení můžete použít fondánovou potahovací hmotu nebo třeba polevu z bílé čokolády.