reklama

Suroviny

  • 200 g másla, změklé + na vymazání
  • 200 g tmavého muscovado cukru
  • 3 vejce, rozšlehaná
  • 1 lžíce melasy
  • 200 g mouky
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 jablka, nastrouhaná (přibližně 100 g každé)
  • 300 g rozinek (sultánek)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 180 °C/ventilátor 160 °C/plyn 4. Vymažte a vyložte dno hluboké kulaté formy o průměru 20 cm pečicím papírem.

  • KROK 2

    V míse smíchejte všechny ingredience kromě jablek a rozinek. Základ na těsto prošlehejte ručním šlehačem až do světlé a husté hmoty. Pomocí jemně vmíchejte ovoce, dokud nebude rovnoměrně rozloženo.

  • KROK 3

    Těsto nalijte do formy a pečte 50 minut až 1 hodinu, nebo dokud moučník nebude tmavě zlatý, pružný na dotek. Špejle zapíchnutá do těsta na zkoušku by měla vyjít čistá, jakmile je dort hotový. Nechte jej zcela vychladnout před zdobením a uchovávejte zabalené v neprodyšné nádobě. Ke zdobení můžete použít fondánovou potahovací hmotu nebo třeba polevu z bílé čokolády.

reklama
reklama
reklama
reklama