Snadný jablečný ovocný dort
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Snadné
- Nakrájí se na 12 plátků
Přejít na suroviny
- 200 g máslazměklé + na vymazání
- 200 g tmavého muscovado cukru
- 3 vejcerozšlehaná
- 1 lžíce melasy
- 200 g mouky
- 2 lžičky perníkového koření
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 jablkanastrouhaná (přibližně 100 g každé)
- 300 g rozinek(sultánek)
- kcal350
- tuky16g
- nasycené9g
- sacharidy51g
- cukry18g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.63gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180 °C/ventilátor 160 °C/plyn 4. Vymažte a vyložte dno hluboké kulaté formy o průměru 20 cm pečicím papírem.
krok 2
V míse smíchejte všechny ingredience kromě jablek a rozinek. Základ na těsto prošlehejte ručním šlehačem až do světlé a husté hmoty. Pomocí jemně vmíchejte ovoce, dokud nebude rovnoměrně rozloženo.
krok 3
Těsto nalijte do formy a pečte 50 minut až 1 hodinu, nebo dokud moučník nebude tmavě zlatý, pružný na dotek. Špejle zapíchnutá do těsta na zkoušku by měla vyjít čistá, jakmile je dort hotový. Nechte jej zcela vychladnout před zdobením a uchovávejte zabalené v neprodyšné nádobě. Ke zdobení můžete použít fondánovou potahovací hmotu nebo třeba polevu z bílé čokolády.