Koláč z mikrovlnné trouby s bílou čokoládou a ovocem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 100 g máslo, změklé + navíc na vymazání formy
- 100 g třtinový cukr
- 100 g mouka pšeničná hladká smíchaná s kypřicím práškem do pečiva
- 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečiva smíchaný s moukou
- 2 ks vejce
- 3 lžíce mléko
- 85 g bílá čokoláda, nalámaná kousky nebo pecičky
- 300 g mražené lesní ovoce
- moučkový cukr, k podávání
- vanilkový pudink nebo krém k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Litrovou zapékací misku vhodnou do mikrovlnné trouby nebo koláčovou formu o průměru 20 cm vhodnou do mikrovlnné formy vymažte máslem. Máslo, cukr, mouku s kypřicím práškem, vejce a mléko šlehejte elektrickým ručním šlehačem 2-3 minuty, dokud nebudou světlé a nadýchané.
- KROK 2
Opatrně vmíchejte bílou čokoládou a většinou lesních plodů, nalijte do připravené misky nebo formy a poté zahřívejte v mikrovlnné troubě na vysoký výkon po dobu 10-12 minut, dokud koláč nezpevní a jeho povrch není suchý. Nechte 5 minut odstát, poté posypte moučkovým cukrem a podávejte s odloženým ovocem a pudinkem.