reklama

Suroviny

  • 100 g máslo, změklé + navíc na vymazání formy
  • 100 g třtinový cukr
  • 100 g mouka pšeničná hladká smíchaná s kypřicím práškem do pečiva
  • 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečiva smíchaný s moukou
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce mléko
  • 85 g bílá čokoláda, nalámaná kousky nebo pecičky
  • 300 g mražené lesní ovoce
  • moučkový cukr, k podávání
  • vanilkový pudink nebo krém k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Litrovou zapékací misku vhodnou do mikrovlnné trouby nebo koláčovou formu o průměru 20 cm vhodnou do mikrovlnné formy vymažte máslem. Máslo, cukr, mouku s kypřicím práškem, vejce a mléko šlehejte elektrickým ručním šlehačem 2-3 minuty, dokud nebudou světlé a nadýchané.

  • KROK 2

    Opatrně vmíchejte bílou čokoládou a většinou lesních plodů, nalijte do připravené misky nebo formy a poté zahřívejte v mikrovlnné troubě na vysoký výkon po dobu 10-12 minut, dokud koláč nezpevní a jeho povrch není suchý. Nechte 5 minut odstát, poté posypte moučkovým cukrem a podávejte s odloženým ovocem a pudinkem.

reklama
reklama
reklama
reklama