Koláč z mikrovlnné trouby s bílou čokoládou a ovocem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Přejít na suroviny
- 100 g máslozměklé + navíc na vymazání formy
- 100 g třtinový cukr
- 100 g mouka pšeničná hladkásmíchaná s kypřicím práškem do pečiva
- 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečivasmíchaný s moukou
- 2 ks vejce
- 3 lžíce mléko
- 85 g bílá čokoládanalámaná kousky nebo pecičky
- 300 g mražené lesní ovoce
- moučkový cukrk podávání
- vanilkový pudink nebo krémk podávání
- kcal550
- tuky31g
- nasycené18g
- sacharidy63g
- cukry44g
- vláknina3g
- proteín9g
- sůl0.83g
Postup přípravy
krok 1
Litrovou zapékací misku vhodnou do mikrovlnné trouby nebo koláčovou formu o průměru 20 cm vhodnou do mikrovlnné formy vymažte máslem. Máslo, cukr, mouku s kypřicím práškem, vejce a mléko šlehejte elektrickým ručním šlehačem 2-3 minuty, dokud nebudou světlé a nadýchané.
krok 2
Opatrně vmíchejte bílou čokoládou a většinou lesních plodů, nalijte do připravené misky nebo formy a poté zahřívejte v mikrovlnné troubě na vysoký výkon po dobu 10-12 minut, dokud koláč nezpevní a jeho povrch není suchý. Nechte 5 minut odstát, poté posypte moučkovým cukrem a podávejte s odloženým ovocem a pudinkem.