Koláče z listového těsta s broskvemi a mandlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 6 porcí
Přejít na suroviny
- 300 g (1 balení) listové těstorozválené
- 1 ks vejceprošlehané
- 175 g marcipánnakrájený
- 3 ks broskverozpůlené, zbavené pecky a nakrájené na tenké plátky
- 1 lžíce mandlové lupínky
- crème fraîche nebo hustá zakysaná smetanak podávání
- kcal408
- tuky25g
- nasycené8g
- sacharidy42g
- cukry25g
- vláknina2g
- proteín7g
- sůl0.69g
Postup přípravy
krok 1
Rozehřejte troubu na 220°C. Těsto rozprostřete a vodorovně rozkrojte napůl. Každou polovinu nakrájejte na 3. Získáte 6 stejných dílů.
krok 2
Plátky těsta položte na plech vyložený pečicím papírem. Nožem naznačte 1 cm okraj na každém díle – dejte ovšem pozor, abyste neprokrojili těsto skrz. Vnitřek propíchejte vidličkou, okraje nechte nepropíchané, a poté potřete celé rozšlehaným vejcem.
krok 3
Pečte 10 minut, dokud nezezlátnou a mírně nenabydou. Vyndejte z trouby, a středy posypte rovnoměrně marcipánem, navrch rozložte plátky broskví a poté posypte mandlemi.
krok 4
Vložte zpět do trouby na 10 minut, dokud se koláče nenafouknou a nezezlátnou. Podávejte s kopečkem crème fraîche nebo zakysané smetany.