Koláče z listového těsta s broskvemi a mandlemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g (1 balení) listové těsto, rozválené
- 1 ks vejce, prošlehané
- 175 g marcipán, nakrájený
- 3 ks broskve, rozpůlené, zbavené pecky a nakrájené na tenké plátky
- 1 lžíce mandlové lupínky
- crème fraîche nebo hustá zakysaná smetana, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte troubu na 220°C. Těsto rozprostřete a vodorovně rozkrojte napůl. Každou polovinu nakrájejte na 3. Získáte 6 stejných dílů.
- KROK 2
Plátky těsta položte na plech vyložený pečicím papírem. Nožem naznačte 1 cm okraj na každém díle – dejte ovšem pozor, abyste neprokrojili těsto skrz. Vnitřek propíchejte vidličkou, okraje nechte nepropíchané, a poté potřete celé rozšlehaným vejcem.
- KROK 3
Pečte 10 minut, dokud nezezlátnou a mírně nenabydou. Vyndejte z trouby, a středy posypte rovnoměrně marcipánem, navrch rozložte plátky broskví a poté posypte mandlemi.
- KROK 4
Vložte zpět do trouby na 10 minut, dokud se koláče nenafouknou a nezezlátnou. Podávejte s kopečkem crème fraîche nebo zakysané smetany.