reklama

  • 300 g (1 balení) listové těsto
    rozválené
  • 1 ks vejce
    prošlehané
  • 175 g marcipán
    nakrájený
  • 3 ks broskve
    rozpůlené, zbavené pecky a nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžíce mandlové lupínky
  • crème fraîche nebo hustá zakysaná smetana
    k podávání

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal408
  • tuky25g
  • nasycené8g
  • sacharidy42g
  • cukry25g
  • vláknina2g
  • proteín7g
  • sůl0.69g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte troubu na 220°C. Těsto rozprostřete a vodorovně rozkrojte napůl. Každou polovinu nakrájejte na 3. Získáte 6 stejných dílů.

  • krok 2

    Plátky těsta položte na plech vyložený pečicím papírem. Nožem naznačte 1 cm okraj na každém díle – dejte ovšem pozor, abyste neprokrojili těsto skrz. Vnitřek propíchejte vidličkou, okraje nechte nepropíchané, a poté potřete celé rozšlehaným vejcem.

  • krok 3

    Pečte 10 minut, dokud nezezlátnou a mírně nenabydou. Vyndejte z trouby, a středy posypte rovnoměrně marcipánem, navrch rozložte plátky broskví a poté posypte mandlemi.

  • krok 4

    Vložte zpět do trouby na 10 minut, dokud se koláče nenafouknou a nezezlátnou. Podávejte s kopečkem crème fraîche nebo zakysané smetany.

reklama
reklama
reklama
reklama