reklama

  • 100 g rozinky
  • 150 ml rostlinný olej
  • 200 g zlatý třtinový cukr
  • 1 velké vejce
    rozšlehané
  • 1 lžička mletá skořice
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 140 g hladká mouka
  • 1/4 lžička jedlá soda
  • 300 g ovesné vločky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal166
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy22g
  • cukry11g
  • vláknina2g
  • proteín3g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180°C a vyložte 2 nízké plechy pečicím papírem. Rozinky zalijte 50 ml vroucí vody a nechte 20 minut máčet, dokud nezměknou. Pak slijte, tekutinu ale uchovejte.

  • krok 2

    Mezitím ve velké míse vyšlehejte olej a cukr. Postupně zašlejte vejce, uchovanou vodu z rozinek, pak přidejte skořici a vanilkový extrakt. Do mísy prosejte mouku, jedlou sodu, špetku soli a přidejte ovesné vločky. Nakonec vmíchejte rozinky.

  • krok 3

    Lžící nabírejte těsto a udělejte hromádky na plech - počítejte s rozestupy, sušenky se při pečení zvětší. Pečte 12-15 minut dozlatova, pak nechte 10 minut vychladnout na plechu. Před uložením nechte zcela vychladnout, ve vzduchotěsné nádobě vydrží sušenky až 3 dny.

reklama
reklama
reklama
reklama