reklama

  • 150 ml slunečnicový olej
    plus na vymazání plechu
  • 165 g krupicový cukr
    zlatý
  • 2 vejce
  • 150 ml mléko
  • 165 g mouka pšeničná hladká
  • 3 lžíce kakao
  • 1 lžička soda

Na čokoládovou polevu

  • 100 g tmavá čokoláda
    nasekaná (nebo zbytky čokoládových tyčinek, rozbitá velikonoční vejce atd.)
  • 100 g máslo
    změklé
  • 100 g cukr moučka
  • 100 g velikonoční dobroty
    (čokoládová vejce, bonbóny, kousky nalámané čokolády)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal439
  • tuky27g
  • nasycené10g
  • sacharidy43g
  • cukry32g
  • vláknina2g
  • proteín5g
  • sůl0.59g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C. Plechovou formu o rozměrech asi 20 x 30 cm a hloubce 5 cm vymažte olejem a vysypte moukou.

  • krok 2

    Olej, cukr, vejce a mléko dejte do mísy a šlehejte, dokud se dobře nespojí. Přidejete prosátou mouku, kakao, sodu a krátce míchejte, dokud se vše nespojí.

  • krok 3

    Směs nalijte do formy a pečte 20-25 minut, dokud není korpus úplně upečený. Přendejte ho poté na mřížku a nechte úplně vychladnout.

  • krok 4

    Čokoládu rozpusťte v misce nad pánví s vroucí vodou, přičemž dbejte na to, aby se miska nedotýkala vody, nebo v krátkých intervalech rozpusťte v mikrovlnné troubě. Nechte několik minut vychladnout, ne však ztuhnout.

  • krok 5

    Máslo a moučkový cukr ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty, poté přilijte čokoládu a znovu vyšlehejte do hladké a jednotné barvy.

  • krok 6

    Polevu rozetřete krouživými pohyby na korpus a můžete ji ozdobit nejrůznějšímim vlnami a spirálami. Ozdobte velikonočními sladkosti a jakmile vše lehce zatuhne, můžete servírovat.

reklama
reklama
reklama
reklama