reklama

  • 5 středních vajec
  • 200 g krupicového cukru
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 175 g hladké mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky koření podle chuti
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 5 jablek
    oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených, asi 600g
  • 1 lžička moučkového cukru
    a mletá skořice na posypání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal372
  • tuky17g
  • nasycené3g
  • sacharidy48g
  • cukry33g
  • vláknina3g
  • proteín7g
  • sůl0.4g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Předehřejte troubu na 180°C nebo na horkovzduch na 160 °C. Vyložte dortovou formu o průměru 23 cm s odnímatelným dnem pečicím papírem. Ve velké míse vyšlehejte vejce a cukr do husté a světlé pěny, trvá to asi 5 minut. Přidejte olej a dobře promíchejte.

  • krok 2

    Přesijte suché ingredience a důkladně je vmíchejte, dokud směs není hladká a dobře spojená. Poté přidejte jablka.

  • krok 3

    Opatrně nalijte směs do formy a pečte 45-50 minut. Nechte mírně vychladnout, než vyklopíte na chladicí mřížku. Jakmile koláč vychladne, posypte moučkovým cukrem a skořicí.

reklama
reklama
reklama
reklama