Venkovský jablečný koláč
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 8
Skip to ingredients
Suroviny
- 5 středních vajec
- 200 g krupicového cukru
- 100 ml rostlinného oleje
- 175 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky koření podle chuti
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 5 jablek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených, asi 600g
- 1 lžička moučkového cukru a mletá skořice na posypání
Postup přípravy
- KROK 1
Předehřejte troubu na 180°C nebo na horkovzduch na 160 °C. Vyložte dortovou formu o průměru 23 cm s odnímatelným dnem pečicím papírem. Ve velké míse vyšlehejte vejce a cukr do husté a světlé pěny, trvá to asi 5 minut. Přidejte olej a dobře promíchejte.
- KROK 2
Přesijte suché ingredience a důkladně je vmíchejte, dokud směs není hladká a dobře spojená. Poté přidejte jablka.
- KROK 3
Opatrně nalijte směs do formy a pečte 45-50 minut. Nechte mírně vychladnout, než vyklopíte na chladicí mřížku. Jakmile koláč vychladne, posypte moučkovým cukrem a skořicí.