Venkovský jablečný koláč
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 8
Přejít na suroviny
- 5 středních vajec
- 200 g krupicového cukru
- 100 ml rostlinného oleje
- 175 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky koření podle chuti
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 5 jablekoloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených, asi 600g
- 1 lžička moučkového cukrua mletá skořice na posypání
- kcal372
- tuky17g
- nasycené3g
- sacharidy48g
- cukry33g
- vláknina3g
- proteín7g
- sůl0.4gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 180°C nebo na horkovzduch na 160 °C. Vyložte dortovou formu o průměru 23 cm s odnímatelným dnem pečicím papírem. Ve velké míse vyšlehejte vejce a cukr do husté a světlé pěny, trvá to asi 5 minut. Přidejte olej a dobře promíchejte.
krok 2
Přesijte suché ingredience a důkladně je vmíchejte, dokud směs není hladká a dobře spojená. Poté přidejte jablka.
krok 3
Opatrně nalijte směs do formy a pečte 45-50 minut. Nechte mírně vychladnout, než vyklopíte na chladicí mřížku. Jakmile koláč vychladne, posypte moučkovým cukrem a skořicí.