Kořeněné chipsy z kadeřávku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 100 g kadeřávekbez tuhých středů
- 1/2 lžíce olivový olej
- 1 lžička koření ras el hanout
- kcal22
- tuky1g
- nasycené0g
- sacharidy2g
- cukry0g
- vláknina0g
- proteín1g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 150°C a vyložte 2 plechy pečicím papírem. Kadeřávek omyjte a důkladně osušte a natrhejte na kousky. Vložte je do velké mísy, pokapejte olejem a poté olej vmasírujte do kadeřávku. Posypte kořením ras el hanout a trochou mořské soli, dobře promíchejte, poté vyklopte na plechy a rozprostřete, aby byly listy v jedné vrstvě. Pečte 18–22 minut nebo dokud nebudou chipsy křupavé, ale stále ještě zelené. Poté nechte několik minut zchladnout a pak podávejte.