Kořeněné jablečné čatní bez vaření
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Velmi snadné
- Na 1 sklenici o objemu 500 ml
Přejít na suroviny
- 2 ks jablkoBraeburn (nebo podobné), oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na kostičky
- 1 ks červená cibulenakrájená najemno
- 125 g sultánky nebo rozinky
- 80 ml červený vinný ocet
- 40 g třtinový cukr(tmavý)
- 1/2 lžičky mletý zázvor
- 1/4 lžičky římský kmín
- 1 špetka kajenský pepř
- kcal32
- tuky0.1g
- nasycené0g
- sacharidy7.5g
- cukry7g
- vláknina0.5g
- proteín0.3g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Všechny ingredience dobře promíchejte dohromady v míse. Dochuťte solí a pepřem.
krok 2
Přendejte do sterilizované sklenice a uložte do lednice. Nechte v lednici 2–3 dny, jednou denně sklenici protřepat. V lednici vydrží týden.