
Kořeněné vepřové maso s ananasem
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 2 lžičky rostlinného oleje
- 4 vepřové steakyzbavené přebytečného tuku
- 2 lžíce světlého muscovado cukru
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 430 g ananasu v plechovcekolečka v šťávě, odkapané, ale šťáva zachována
- 1/2 lžičky sušeného chilli
- 1 lžička grilovacího koření
- koriandrlisty na ozdobu
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal315
- tuky9g
- nasycené1g
- sacharidy22g
- cukry21g
- vláknina1g
- proteín39g
- sůl1.25g
Postup přípravy
krok 1
Do velké nepřilnavé pánve dejte olej, steaky dobře opepřete a poté opékejte 5 minut z každé strany dozlatova a téměř k propečení.
krok 2
V misce smíchejte cukr, sóju, rajčatový protlak a většinu ananasové šťávy.
krok 3
Do pánve přidejte kolečka ananasu a nechte je trochu zkaramelizovat vedle vepřového masa. Přidejte chilli a grilovací koření do pánve a poté smažte 1 minutu, dokud se vše nerozvoní. Přidejte sójovou směs a nechte několik minut probublávat kolem vepřového masa a ananasu, dokud se mírně nezredukuje a nebude lepkavá. Posypte koriandrem a podávejte s rýží a čínskou zeleninou.