reklama

  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 4 vepřové steaky
    zbavené přebytečného tuku
  • 2 lžíce světlého muscovado cukru
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 430 g ananasu v plechovce
    kolečka v šťávě, odkapané, ale šťáva zachována
  • 1/2 lžičky sušeného chilli
  • 1 lžička grilovacího koření
  • koriandr
    listy na ozdobu
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal315
  • tuky9g
  • nasycené1g
  • sacharidy22g
  • cukry21g
  • vláknina1g
  • proteín39g
  • sůl1.25g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do velké nepřilnavé pánve dejte olej, steaky dobře opepřete a poté opékejte 5 minut z každé strany dozlatova a téměř k propečení.

  • krok 2

    V misce smíchejte cukr, sóju, rajčatový protlak a většinu ananasové šťávy.

  • krok 3

    Do pánve přidejte kolečka ananasu a nechte je trochu zkaramelizovat vedle vepřového masa. Přidejte chilli a grilovací koření do pánve a poté smažte 1 minutu, dokud se vše nerozvoní. Přidejte sójovou směs a nechte několik minut probublávat kolem vepřového masa a ananasu, dokud se mírně nezredukuje a nebude lepkavá. Posypte koriandrem a podávejte s rýží a čínskou zeleninou.

reklama
reklama
reklama
reklama