Krémová čokoláda s vodkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- plus chlazení přes noc
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 50 g hořké čokolády
- led
- 60 ml likéru s příchutí kávy
- 60 ml vodky
- 60 ml irského krémového likéru
- 100 ml smetany ke šlehání
- kcal656
- tuky42g
- nasycené26g
- sacharidy26g
- cukry22g
- vláknina3g
- proteín4g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Dejte 30 g čokolády do mělké misky a nechte ji rozpustit v mikrovlnné troubě v krátkých intervalech. Do ní pak namočte okraje vychlazených skleniček a pak je postavte tak, aby čokoláda postupně stékala po stranách. Vraťte do lednice, dokud nebudete připraveni servírovat.
krok 2
Naplňte koktejlový shaker ledem a nalijte do něj likér s příchutí kávy, vodku, irský krémový likér a smetanu ke šlehání. Protřepejte, dokud nebude shaker zvenčí velmi studený.
krok 3
Do připravených skleniček dejte několik kostek ledu a přeceďte do nich koktejl. Jemně nastrouhejte zbytek čokolády a podávejte.