reklama

  • 50 g hořké čokolády
  • led
  • 60 ml likéru s příchutí kávy
  • 60 ml vodky
  • 60 ml irského krémového likéru
  • 100 ml smetany ke šlehání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal656
  • tuky42g
  • nasycené26g
  • sacharidy26g
  • cukry22g
  • vláknina3g
  • proteín4g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Dejte 30 g čokolády do mělké misky a nechte ji rozpustit v mikrovlnné troubě v krátkých intervalech. Do ní pak namočte okraje vychlazených skleniček a pak je postavte tak, aby čokoláda postupně stékala po stranách. Vraťte do lednice, dokud nebudete připraveni servírovat.

  • krok 2

    Naplňte koktejlový shaker ledem a nalijte do něj likér s příchutí kávy, vodku, irský krémový likér a smetanu ke šlehání. Protřepejte, dokud nebude shaker zvenčí velmi studený.

  • krok 3

    Do připravených skleniček dejte několik kostek ledu a přeceďte do nich koktejl. Jemně nastrouhejte zbytek čokolády a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama