Krémové cuketové lasagne
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Suroviny
- 9 plátů sušené lasagne
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 1 ks cibule, nadrobno nakrájená
- 700 g cuketa (asi 6 ks), nahrubo nastrouhaná
- 2 stroužky česnek, prolisovaný
- 250 g ricotta
- 50 g čedar, nastrouhaný
- 350 g rajčatová omáčka (na těstoviny)
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu zahřejte na 220°C. Do většího hrnce vlijte vodu a přiveďte ji k varu, pak vhoďte pláty lasagní a vařte asi 5 minut, dokud nezměknou, ale nebudou úplně uvařené. Opláchněte je ve studené vodě a poté pokapejte trochou oleje, aby se neslepily.
- KROK 2
Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej a poté na něm zpěňte cibuli. Po 3 minutách přidejte cukety a česnek a pokračujte v opékání, dokud cuketa nezměkne a nezezelená. Vmíchejte 2/3 ricotty a čedaru, poté osolte a opepřete podle chuti. Rajčatovou omáčku ohřejte v mikrovlnné troubě po dobu 2 minut na High nebo v rendlíku, dokud nebude horká.
- KROK 3
Do velké zapékací mísy navrstvěte lasagne – začněte polovinou směsi cukety, pak těstovinami a nakonec rajčatovou omáčkou. Opakujte. Vršek poklaďte zbytkem ricotty a posypte zbytkem čedaru. Pečte asi 10 minut, dokud těstoviny nezměknou a sýr nezezlátne.