Italský salát s fazolkami a olivami
Superzdravý italský salát s fazolkami a olivami je plný vitaminu C a představuje lahodnou přílohu ke grilovanému masu. Ideální přílohový salát, pokud při grilování rádi stolujete pod širým nebem.
Troubu zahřejte na 220°C. Do většího hrnce vlijte vodu a přiveďte ji k varu, pak vhoďte pláty lasagní a vařte asi 5 minut, dokud nezměknou, ale nebudou úplně uvařené. Opláchněte je ve studené vodě a poté pokapejte trochou oleje, aby se neslepily.
Mezitím ve velké pánvi rozehřejte olej a poté na něm zpěňte cibuli. Po 3 minutách přidejte cukety a česnek a pokračujte v opékání, dokud cuketa nezměkne a nezezelená. Vmíchejte 2/3 ricotty a čedaru, poté osolte a opepřete podle chuti. Rajčatovou omáčku ohřejte v mikrovlnné troubě po dobu 2 minut na High nebo v rendlíku, dokud nebude horká.
Do velké zapékací mísy navrstvěte lasagne – začněte polovinou směsi cukety, pak těstovinami a nakonec rajčatovou omáčkou. Opakujte. Vršek poklaďte zbytkem ricotty a posypte zbytkem čedaru. Pečte asi 10 minut, dokud těstoviny nezměknou a sýr nezezlátne.