reklama

  • 175g těstoviny linguine
  • 2 lžičky olivový olej
  • 1 stroužek česnek
    nakrájený nadrobno
  • 100ml bílé víno
  • 2 lžíce odtučněná creme fraîche
  • 1/2 citron
    pouze šťáva
  • 2 hrsti (150g) syrové krevety
  • malý svazek pažitka
    jemně nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal441
  • tuky8g
  • nasycené2g
  • sacharidy67g
  • cukry6g
  • vláknina2g
  • proteín25g
  • sůl0.62g

Postup přípravy

  • krok 1

    Uvařte těstoviny. Mezitím si na pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm zlehka orestujte česnek. Přilijte víno a na silném ohni nechte probublávat 1 minutu, poté plamen snižte a vmíchejte crème fraîche a citronovou šťávu. Podle chuti dochuťte solí a velkým množstvím černého pepře.

  • krok 2

    Vařte 1 minutu, dokud se směs lehce nevyvaří, poté přidejte krevety a v omáčce poduste do růžova.

  • krok 3

    Těstoviny sceďte a vmíchejte do omáčky s polovinou nasekané pažitky. Pomocí kleští vše promíchejte. Rozdělte do dvou misek a posypte zbylou pažitkou.

reklama
reklama
reklama
reklama