Krémové linguine s krevetami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 175g těstoviny linguine
- 2 lžičky olivový olej
- 1 stroužek česneknakrájený nadrobno
- 100ml bílé víno
- 2 lžíce odtučněná creme fraîche
- 1/2 citronpouze šťáva
- 2 hrsti (150g) syrové krevety
- malý svazek pažitkajemně nasekaná
- kcal441
- tuky8g
- nasycené2g
- sacharidy67g
- cukry6g
- vláknina2g
- proteín25g
- sůl0.62g
Postup přípravy
krok 1
Uvařte těstoviny. Mezitím si na pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm zlehka orestujte česnek. Přilijte víno a na silném ohni nechte probublávat 1 minutu, poté plamen snižte a vmíchejte crème fraîche a citronovou šťávu. Podle chuti dochuťte solí a velkým množstvím černého pepře.
krok 2
Vařte 1 minutu, dokud se směs lehce nevyvaří, poté přidejte krevety a v omáčce poduste do růžova.
krok 3
Těstoviny sceďte a vmíchejte do omáčky s polovinou nasekané pažitky. Pomocí kleští vše promíchejte. Rozdělte do dvou misek a posypte zbylou pažitkou.