Krémové rajčatové těstoviny
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Suroviny
- 600 g cherry rajčat
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- bazalka
- 2 lžičky fenyklových semínek, nebo špetka chilli vloček (volitelně)
- 6 stroužků česneku, neoloupaných
- 100 g mascarpone
- 400 g rigatoni
- 25 g pecorina nebo parmazánu nastrouhaný, plus extra na podávání
- rukola, na podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 200°C nebo na 180°C na horkovzduch . Rajčata vložte do pekáče, zakápněte olejem, posypte kořením, polovinou bazalky (i se stonky), fenyklovými semínky a přidejte neoloupané stroužky česneku. Pečte 25-30 minut nebo dokud nejsou rajčata velmi měkká a pokrm nevypadá jako omáčka. Stonky bazalky odstraňte a vyhoďte. Vytlačte stroužky česneku ze slupky a rozmačkejte je vidličkou do rajčat.
- KROK 2
Těstoviny uvařte podle pokynů na obalu a sceďte, jeden šálek vody z vaření si odložte stranou. Do rajčat vmíchejte mascarpone, abyste získali krémovou omáčku. Podle chuti dochuťte, poté přidejte těstoviny, trochu vody z vaření a parmazán. Přidejte natrhanou zbylou bazalku a vše dobře promíchejte. Jako přílohu k těstovinám podávejte čerstvou rukolu.