reklama

Suroviny

  • 600 g cherry rajčat
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • bazalka
  • 2 lžičky fenyklových semínek, nebo špetka chilli vloček (volitelně)
  • 6 stroužků česneku, neoloupaných
  • 100 g mascarpone
  • 400 g rigatoni
  • 25 g pecorina nebo parmazánu nastrouhaný, plus extra na podávání
  • rukola, na podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 200°C nebo na 180°C na horkovzduch . Rajčata vložte do pekáče, zakápněte olejem, posypte kořením, polovinou bazalky (i se stonky), fenyklovými semínky a přidejte neoloupané stroužky česneku. Pečte 25-30 minut nebo dokud nejsou rajčata velmi měkká a pokrm nevypadá jako omáčka. Stonky bazalky odstraňte a vyhoďte. Vytlačte stroužky česneku ze slupky a rozmačkejte je vidličkou do rajčat.

  • KROK 2

    Těstoviny uvařte podle pokynů na obalu a sceďte, jeden šálek vody z vaření si odložte stranou. Do rajčat vmíchejte mascarpone, abyste získali krémovou omáčku. Podle chuti dochuťte, poté přidejte těstoviny, trochu vody z vaření a parmazán. Přidejte natrhanou zbylou bazalku a vše dobře promíchejte. Jako přílohu k těstovinám podávejte čerstvou rukolu.

reklama
reklama
reklama
reklama