
Krémové žampiony na toastu
4 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Jemné smetanové houby v kombinaci s křupavou bagetou můžete servírovat jako předkrm, jako součást brunche i jako večeři.
Přejít na suroviny
- 2 lzicka rostlinný olej
- 500 g žampionyrozpůlené
- 2 stroužky česnekrozmačkaný
- 150 g čerstvý krémový sýrčesnekovo-bylinkový
- 150 ml vývarhorký zeleninový
- 2 ks bagetamalá, rozpůlená
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal355
- tuky19g
- nasycené10g
- sacharidy37g
- cukry3g
- vláknina3g
- proteín11g
- sůl1.47g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozpalte olej, přidejte houby, česnek a opékejte 3 minuty. Vmíchejte měkký sýr s vývarem a vařte 2 minuty. Bagety zlehka opečte, naneste na ně ještě teplé houby, opepřete a podávejte.