reklama

  • šťáva 2 limet
    plus klínky k podávání
  • 1 červená chilli paprička
    zbavená semen a nakrájená nadrobno
  • 2 stroužek česneku
    prolisovaný
  • malý svazek koriandru
    nasekaný
  • 225 g velké syrové krevety
    oloupané
  • 1 avokádo
    bez pecky a oloupané
  • 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
    plus navíc k podávání
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 červená paprika
    zbavená semen a nakrájená na proužky
  • 4 pšeničné tortilly
    a hrst směsi salátových lístků k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal320
  • tuky22g
  • nasycené5g
  • sacharidy8g
  • cukry6g
  • vláknina5g
  • proteín23g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    V misce smíchejte polovinu limetové šťávy, polovinu nasekané chilli papričky, polovinu česneku a polovinu koriandru s trochou solí a čerstvě mletého pepře. Přidejte krevety a promíchejte, aby se všechny ve směsi obalily. Nechte zatím stranou.

  • krok 2

    Avokádo nakrájejte nahrubo a vložte do food processoru se zbylou limetovou šťávou, chilli, česnekem, zakysanou smetanou a trochou soli a čerstvě mletého pepře. Vyšlehejte do hladka a poté vmíchejte zbývající koriandr. Pokud nemáte food processor, můžete použít i tyčový mixér.

  • krok 3

    Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm několik minut papriku, až začne měknout. Přidejte krevety a opékejte v jedné vrstvě 1–2 minuty na každé straně –krevety jsou hotové, když zrůžoví a jsou pevné na dotek. Podávejte v nahřátých tortillách s listy salátu, s avokádovým dipem, zakysanou smetanou a klínky limetky.

reklama
reklama
reklama
reklama