Krevetové fajitas s avokádovým dipem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Suroviny
- šťáva 2 limet, plus klínky k podávání
- 1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená nadrobno
- 2 stroužek česneku, prolisovaný
- malý svazek koriandru, nasekaný
- 225 g velké syrové krevety, oloupané
- 1 avokádo, bez pecky a oloupané
- 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany, plus navíc k podávání
- 1 lžíce olivový olej
- 1 červená paprika, zbavená semen a nakrájená na proužky
- 4 pšeničné tortilly a hrst směsi salátových lístků k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
V misce smíchejte polovinu limetové šťávy, polovinu nasekané chilli papričky, polovinu česneku a polovinu koriandru s trochou solí a čerstvě mletého pepře. Přidejte krevety a promíchejte, aby se všechny ve směsi obalily. Nechte zatím stranou.
- KROK 2
Avokádo nakrájejte nahrubo a vložte do food processoru se zbylou limetovou šťávou, chilli, česnekem, zakysanou smetanou a trochou soli a čerstvě mletého pepře. Vyšlehejte do hladka a poté vmíchejte zbývající koriandr. Pokud nemáte food processor, můžete použít i tyčový mixér.
- KROK 3
Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm několik minut papriku, až začne měknout. Přidejte krevety a opékejte v jedné vrstvě 1–2 minuty na každé straně –krevety jsou hotové, když zrůžoví a jsou pevné na dotek. Podávejte v nahřátých tortillách s listy salátu, s avokádovým dipem, zakysanou smetanou a klínky limetky.